Trasa vrijedna 60 mil. stoji zatvorena zbog struje!

22.7.2010.
12:05
VOYO logo

Čvorište Zdenčina na Autocesti Rijeka-Zagreb vrijedno oko 60 milijuna kuna nije u pogonu iako se njegovo otvaranje očekuje već 30 godina. Razlog tomu je što na naplatnim kućicama kod Klinča Sela ne postoji priključak na struju, piše Večernji list.

Načelnik Klinča Sela Miljenko Vučković (HDZ) objašnjava kako je silom prilika došlo do izmjene trase za postavljanje elektroenergetskog kabla. Tehnički problem ide na ruku privatnim vlasnicima zemljišta na alternativnoj trasi, koji ne žele prodati svoje parcele po cijeni koju im nude cestari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je i bivši načelnik Milan Bencetić (HSS), koji je novinare naputio da se obrate njegovom odvjetniku oko dogovora koji nikako da se postigne kako bi njegovo mjesto prometno oživjelo.

"Prvotna trasa za to napajanje bila je predviđena uz samu cestu, no utvrdilo se da ta trasa ne zadovoljava jer tamo već postoji infrastruktura za vodu, kanalizacija, telefon... Stoga se morala odrediti nova trasa koja prolazi preko privatnih parcela", kaže Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ARZ-u su na rubu gubljenja strpljenja i kažu da parcele nisu otkupljene zato što vlasnici "iskorištavaju naš položaj investitora te se okorišćuju rokovima dovršetka gradnje tražeći nerealno visoke naknade za nepotpuno izvlaštenje."

"Ne puštaju nas u posjed, a sve to bi moglo uzrokovati dodatne neplanirane troškove tvrtki", upozoravaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001290025006 arti-201007120009006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo