Tragale za poslom u Hrvatskoj, a onda pronašle izlaz

5.3.2013.
21:22
VOYO logo

To čine i posredstvom brojnih agencija koje organiziraju programe međunarodne kulturne razmjene, a jedna od njih ovih je dana Slavonkama u Osijeku ponudila programe boravka u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Americi, Kanadi... Za programe agencija najčešće se prijavljuju studentice, piše Glas Slavonije.

Među njima je i 24-godišnja prvostupnica fizioterapije Izolda Pristojković koja iskustva čuvanjem djece ima, ali ima i veliku želju otići u Ameriku. Ondje bi, kaže, učila jezik a uz to i nešto zaradila, jer ovdje ionako ne može pronaći radno mjesto. Na put bi i profesorica engleskog i njemačkog Irena Jurašek, koja se također nada zaradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smještaj, džeparac, hrana...

Devojkama agencije u sklopu programa nude i, primjerice, studentsku vizu, petodnevni seminar u New Yorku, stan i hranu u obitelji, tjedni džeparac od 195 dolara, dva tjedna plaćenog godišnjeg odmora te zdravstveno osiguranje. Iskustvo ponuđenog programa Tajana Šarić ima. Živjela je, kaže u Maidenheadu kod Londona.

"Bila sam smještena u hrvatskoj obitelji i čuvala sam dva dječaka od tri i pet godina, a osim toga imala sam dvije obitelji kojima sam jednom tjedno pomagala čistiti i glačati za što mi je trebalo dnevno samo dva do tri sata, a plaća mi je bila oko 25 funti. Djeca su bila divna, svaki dan smo odlazili u park, a jedan dan smo pričali na engleskom, a drugi dan na hrvatskom. S džeparcem koji sam zaradila malo sam putovala po Engleskoj, a u London sam išla nekoliko puta", ispričala je za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo