Izabrao Vedran Harča / Top 5 događanja koje sljedećeg tjedna ne smijete propustiti

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U našoj novoj rubrici na tjednoj ćemo bazi za vas birati koncerte i festivale koje ne biste smjeli propustiti

8.7.2015.
8:20
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska u ljetnim mjesecima zaista postaje obećana zemlja za sve ljubitelje glazbe te se ponekad čini da svako selo na obali ima svoj festival. U našoj novoj rubrici na tjednoj ćemo bazi za vas birati koncerte i festivale koje ne biste smjeli propustiti, ne samo u Lijepoj našoj, već i diljem regije.

1. Exit festival (9.-12. srpnja, Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni tjedan u regiji svakako će proteći u znaku petnaestog izdanja novosadskog Exita. Tijekom četiri dana Petrovaradinskom će tvrđavom odjekivati zvukovi u rasponu od world music punka omiljenog nam Manu Chaoa, preko elektronskog udara Prodigyja i nabrijanog drum'n'bassa Leftfielda pa sve do sumanuto brzog rock,'n'rolla neuništivih Motorheada. Kao i obično, u Novi Sad se sprema i veliki broj Hrvata, a svaka od pedesetak pozornica neizostavno će sadržavati i horde pijanih Engleza kojima je vojvođanska prijestolnica već godinama neizostavna ljetna destinacija.

2. Ultra festival (10.-12. srpnja, Poljud)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZBUNJEN I OŠAMUĆEN /

Goran Bare i što je ostalo od omamljenog propovjednika hrvatskog rocka

Image
ZBUNJEN I OŠAMUĆEN /

Goran Bare i što je ostalo od omamljenog propovjednika hrvatskog rocka

Partijaneri iz čitavog svijeta već su okupirali Split, gdje će se na stadionu Poljud čitav vikend izmjenjivati najpoznatija imena svjetske elektronske glazbe. Iz bogatog line-upa svakako vrijedi izdvojiti povratak beskrajno utecajnih Chemical Brothersa, dok će oni skloniji komercijalnijim DJ setovima doći na svoje zahvaljujući nastupima Tiesta, Armina Van Buurena i Davida Guette. Deblji kraj u čitavoj su priči izvukli tek nogometaši Hajduka koji su svoju utakmicu pretkola Europske lige morali preseliti u Dugopolje.

3. Zagreb Calling (13./14. srpnja, Šalata)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima koji u glazbenom smislu još uvijek žive u (sve daljoj) prošlosti, u ponedjeljak i utorak se na Šalati sprema nostalgični dvodnevni festival čije su glavne zvijezde Billy Idol i Faithless, velika imena osamdesetih, odnosno devedesetih. Stari Billy se svojedobno na INmusicu stvarno nije iskazao pa mu je ovo prilika i da nam konačno pokaže kako još uvijek nije za „staro željezo“. S druge strane, „Insomnia“, „God Is A DJ“ i drugi hitovi londonske dance senzacije zasigurno će „zapaliti“ jednu od najljepših zagrebačkih koncertnih lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Electric Elephant ( 9.-13. srpnja, Tisno)

Englezi već godinama na plaži u Tisnom  rade festival za Engleze među kojima, u posljednje vrijeme, ipak možemo sresti i sve više „lokalaca“. Za razliku od razvikane i hiperkomercijalne Ultre, ovo je festival za „kužere“ pa na party brodovima, cjelonoćnim afterima i tulumima na plaži nećete pronaći „milijunaše s miksetama“, ali su zato tu neka od najznačajnijih imena u povijesti elektronske glazbe kao što su Andrew Weatherall, A Guy Called Gerald i Derrick May. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Laibach (11. srpnja, Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb)

Ukoliko godišnji odmor niste planirali provesti u Sjevernoj Koreji, propustit ćete i koncert prvog stranog benda u toj izoliranoj, komunističkoj zemlji. Riječ je o kontroverznom slovenskom sastavu Laibach koji će se za najčudniji nastup svoje karijere „zagrijavati“ na krovu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, gdje će predstaviti i projekt – projekcije nazvane laibach.total.lab, novu stranicu njihove vječne fascinacije totalitarističkim sistemima i njihovim simbolima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo