NOVI PROJEKT / Tomaševićev zamjenik o pješačkoj zoni u staroj Vlaškoj: 'Previše je automobila i zakrčeno je terasama'

Dogradonačelnik Luka Korlaet kazao je nedavno kako ukidaju promet ispred Glavnog kolodvora, a sada je napomenuo kako je to njihova želja

10.5.2022.
11:06
VOYO logo

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević sa zamjenicima od 11 sati održava konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave.

"Ove godine deficit proračuna bit će 30 milijuna kuna što je najmanji deficit dosad. Nastavljamo i dalje sa smanjivanjem deficita i uspjeli smo oko 800 milijuna kuna vratiti državi, smanjili smo zakašnjenja prema gradskim ustanovama i idemo prema balansiranom proračunu. Sljedeće godine planiramo biti u suficitu. U manje od godinu dana smo uspjeli vratiti državi ono što je nedostajalo i sa ovim svim naporima idemo prema balansiranju proračuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica Danijela Dolenec istaknula je kako su Visokom upravnom sudu uputili požurnicu vezanu za donošenje odluke o mjeri roditelj-odgojitelj.

"Svim stranama je u interesu da čim prije imamo meritornu odluku Upravnog suda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UVJEREN DA JE ODLUKA ZAKONITA /

Tomašević o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj: 'Potrošeno je 15 puta više nego na gradnju vrtića!'

Image
UVJEREN DA JE ODLUKA ZAKONITA /

Tomašević o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj: 'Potrošeno je 15 puta više nego na gradnju vrtića!'

Nova pješačka zona

Luka Korlaet govori o novome projektu - pješačkoj zoni u staroj Vlaškoj.

"To je prostor između Draškovićeve i Palmotićeve. Previše je automobila i zakrčeno je terasama. Otvorenje bi trebalo biti 28. svibnja u 10.30. Ako Barcelona može sa konceptom super blokova i Slovenija s pješačkom zonom, ne vidim zašto ne bismo i mi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama se predlaže humanizacija prostora. Udruga 1posto za grad predložila je zazelenjivanje, pozvano je nekoliko ureda, odabran je dansko-hrvatski studio.

"Radilo se o privremenoj preobrazbi, za trajnu treba provesti javni natječaj. Arhitekti su napravili analizu stanja. Što će se dogoditi s tom regulacijom prometa, to ćemo još vidjeti, no prostor Vlaške bit će zatvoren za kolni promet, bit će postavljene betonske žardinjere, njih oko 10, različitih promjera s klupama za sjedenje, a zasadit ćemo magnolije što je simbolično, a bit će i japanske šljive i manje grmolike sadnice. Urbana oprema prostora bit će izrađeni od recikliranog betona koji je nastao u obnovi", najavio je dogradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukidanje prometa ispred Glavnog kolodvora?

Nekoliko dana prije otvorenja oslikavat će se podna ploha, a između njih će biti hodna ploha s glavnim pješačkim tokom. Podove će oslikavati ulični umjetnici, ali i djeca iz okolnih škola, a bit će i glazbeni program s bendom i DJ-em te sajam obrtnika. Kad se štandovi maknu, ostat će komunalni stolovi, pult gdje svatko može sjesti.

"U planu je i dalje širenje pješačke zone na istočni dio Masarykove ulice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogradonačelnik Luka Korlaet kazao je nedavno kako ukidaju promet ispred Glavnog kolodvora.

"To je naša želja, ali za to treba napraviti sve potrebne predradnje i projekt, ali ćemo se fokusirati na neke realističnije ciljeve", rekao je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O otkazima u Holdingu

Komentirali su i otkaze u Holdingu.

"Očekujemo od Uprave da proces ide po zakonu. U Holding doo, dobar dio njih je sam otišao, dio ih je prihvatio operativna radna mjesta, ostao je jedan manji broj, a dio odlazi u mirovinu, prestaju im ugovori na određeno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo