HT: / S Hoto tornja ne otpada fasada

Nakon što su u dva navrata u kratkom vremenu s Hoto tornja u Savskoj ulici u Zagrebu pale velike staklene stijene, u ponedjeljak se odlomio komad fasade. Srećom, nitko od prolaznika nije stradao.

16.7.2012.
14:58
VOYO logo

Odlomljeni komad fasade pao je na tramvajsku prugu u Savskoj ulici u Zagrebu. Ostatke fasade pokupio je zaštitar koji osigurava poslovnu zgradu. Podsjetimo, staklena ploča je pala s 15. kata zgrade HT-a u Savskoj najprije u svibnju, a potom i krajem lipnja, kad je ozlijeđen zaštitar i oštećen jedan automobil.

Ovu poslovnu zgradu gradio je poduzetnik Tomislav Horvatinčić i njegova Hoto grupa. No, oni su se ogradili i odgovornost prebacili na investicijski fond kojem su prije sedam godina prodali objekt. Poručili su da su za vrijeme njihova gospodarenja zgradom redovito sve održavali, pa i fasadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netočna je informacija o padu komada fasade s poslovne zgrade u Savskoj u kojoj smo u najmu, a današnjim pregledom cjelokupne zgrade utvrđeno je kako nema novih oštećenja.

Naime, u subotu, 14. srpnja, u večernjim je satima uslijed jakog vjetra došlo do manjeg oštećenja reklamnog totema koji se nalazi ispred zgrade prilikom čega se odlomio dio plastičnog okvira. Riječ je o minimalnoj materijalnoj šteti koja nije predstavljala opasnost za prolaznike i nema veze s ranijim incidentima vezanima za pad stakala", priopćili su iz HT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo