TOMAŠEVIĆ TRAŽI DA SE ISTRAŽI I ĆORIĆ: / 'Vrlo je sumnjivo da on, 50 dana nakon što je postao ministar, poništava rješenje prethodnika'

Image
2.6.2020.
12:22
VOYO logo

Nositelj liste u 1. izbornoj jedinici lijevo-zelene koalicije Tomislav Tomašević u utorak je pozvao institucije da istraže povezanost ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića s projektom Krš-Pađene zbog rješenja iz 2017. godine.

Image
ĆORIĆEV POTPIS NA DVA BITNA DOKUMENTA: /

Ministar je potpisao Memorandum o Ini, ali i dokument o spornim vjetroelektranama

Image
ĆORIĆEV POTPIS NA DVA BITNA DOKUMENTA: /

Ministar je potpisao Memorandum o Ini, ali i dokument o spornim vjetroelektranama

"Vrlo je sumnjivo da Ćorić, nakon 50 dana što je postao ministar, poništava rješenje prethodnog ministra, staro svega nekoliko mjeseci, u kojemu se za projekt vjetroelektrane Krš-Pađene nalagala glavna ocjena utjecaja na ekološku mrežu", ocijenio je Tomašević na konferenciji za medije ispred sjedišta HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da korupcijska afera oko izgradnje Vjetroelektrane Krš-Pađene pokazuje da HDZ zelenu ekonomiju vidi kao onu u kojoj "HDZ-ova klika profitira od prirodnih resursa", a da zaštitu okoliša vide kao reket i iznudu.

MINISTAR ĆORIĆ KOMENTIRAO AFERU ‘VJETROELEKTRANE’: ‘Što se tiče utjecaja na okoliš, tu nema nikakvih problema’ Tomašević se osvrnuo na jučerašnju izjavu ministra Ćorića kada je ustvrdio da su ispravnost rješenja ministarstva iz 2017. godine potvrdili Upravni i Vrhovni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obrazloženje ministra da je to palo na Upravnom sudu, i da se potvrdilo njegovo rješenje je vrlo neuvjerljivo. Ovim putem pozivam sve nadležne institucije da istraže povezanost ministra Ćorića s ovim projektom, jer je vrlo sumnjivo da je jedna od prvih stvari koje je napravio kao ministar, bilo poništavaje rješenja koje je bilo staro svega 4 mjeseca", poručio je Tomašević.

Upozorenje stiglo i iz EU

Podsjetio je da je Europska komisija u svibnju ove godine upozorila Hrvatsku da krši Direktivu o staništima Europske unije, što je, ocijenio je, eksplicitno vezano za projekte vjetroelektrana u obalnom pojasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik stranke OraH Zorislav Antun Petrović poručio je kako je korupcijski skandal oko vjektroelektrane Krš-Pađene pokazao koliko je kompletan sustav u Hrvatskoj neotporan na korupciju.

Ocijenio je i da je u ovom procesu, duboko kompromitirana i Hrvatska energetska regulatorna agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Minimum koji bi bio prihvatljiv da se sačuva vjerodostojnost te agencije i da se spriječi daljnji pad povjerenja u institucije je ostavka upravnog vijeća, na čelu s predsjednikom koji je očigledno pogodovao investitorima projekta Krš-Pađene", kazao je Petrović.

Danijela Dolenec (Možemo!) kazala je kako koalicija između te platforme te Nove ljevice, Radničke fronte, ORaHa, Zagreb je naš! i Za grad na parlamentarne izbore izlazi s jasnim programom što znači zeleno-lijeva vizija budućnosti Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrebno je da čitava gospodarska strategija u sebi ima zelene ciljeve. To je ono što nudimo u svom programu zelene industrijalizacije, gdje u prvi plan stavljamo dobrobit stanovništva, oslanjanje na lokalne resurse i jačanje lokalnih kapaciteta", poručila je.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo