JE LI OVO ALAN FORD? / Tomašević pronašao krivca za prašumu u Zagrebu: 'Trava raste kao luda jer smo od svibnja imali tropsku klimu'

Gradonačelnik Zagreba je uvjeren da će se tijekom rujna situacija stabilizirati

22.8.2023.
11:56
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su energetski obnovljenu Školsku sportsku dvoranu Peščenica, nakon čega se Tomašević obratio novinarima.

Odgovorio je i na aktualna pitanja koja zadnjih dana zanimaju Zagrepčane, između ostalog problem nepokošene trave i komaraca. "Svatko tko ima dvorište zna koliko je ovog ljeta rasla trava, imali smo puno padalina i visoke temperature. Trava raste kao luda jer smo od svibnja imali tropsku klimu", rekao je Tomašević, dodavši da "toga nije bilo ni jedno ljeto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOMAŠEVIĆU, GDJE SI? /

Prepoznajete li ovaj grad? Pretvara se, doslovno, u prašumu... Trebamo li se bojati lavova?

Image
TOMAŠEVIĆU, GDJE SI? /

Prepoznajete li ovaj grad? Pretvara se, doslovno, u prašumu... Trebamo li se bojati lavova?

Tvrdi da je sanacija nakon snažnog nevremena poremetila košnju trave. ''Mi upravljamo Zrinjevcem dvije godine, i jesmo li prošle i pretprošle godine imali takvo stanje? Tijekom rujna će se situacija stabilizirati'', uvjeren je.

Rekao je da je ove godine manje prijava za komarce nego prošlog i pretprošlog ljeta. ''Suzbijanje komaraca ne da ide normalno, nego ide i pojačano. Programi su pojačani i radit će se do kraja godine. "Imali smo manje prijava građana ove nego prošle godine. Sada smo imali prijave zbog komaraca na Jarunu i ovog petka se ide dodatno suzbijati komarce'', najavio je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Trakošćan u travi i blatu: 'Dođem i gledam ovu travurdu, bambuse, bedastoće. Neće to riješiti nikada'

Raspisan natječaj za tramvaje

Tomašević je najavio i nabavu tramvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspisali smo natječaj za kupovinu rabljenih tramvaja. Nedavno smo potpisali ugovor o kupnji 20 novih tramvaja, no na njih se mora čekati, za proizvodnju trebaju dvije godine. Mi sad trebamo tramvaje i odlučili smo se za natječaj za rabljene tramvaje. Spremamo i natječaj za kupovinu još dvadeset novih tramvaja.

Njemački grad Augsburg dao nam je ponudu, tramvaji su pogodni tračnicama, kupit ćemo ih 11 i koštat će 2,7 milijuna eura. Stari su 15-20 godina, što je manje od prosječne starosti sadašnjih tramvaja u Zagrebu, a koja je 27 godina. Jedan novi tramvaj košta dva milijuna, ovih 11 kupujemo za otprilike iznos jednog novog”, rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo