Promjene u komunalnim djelatnostima / Tomašević: 'Pobijedili smo Bandića i Zagrepčanima uštedjeli najmanje 15 milijuna kuna'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Konačno smo počeli zaustavljati ovakvu gradonačelnikovu praksu u brojnim komunalnim uslugama'

24.1.2019.
18:40
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik stranke Zagreb je naš, Tomislav Tomašević, pohvalio se na Facebooku kako su 'pobjedili Bandića' osujetivši njegov plan te uštedjeli građanima Zagreba najmanje 15 milijuna kuna. Kako piše u objavi, članovi stranke Zagreb je naš, uspjeli su zaustaviti dva Bandićeva pokušaja da održavanje građevina odvodnje oborinskih voda s gradskog poduzeća VIO prebaci privatnim poduzećima u sljedeće 4 godine što bi im platiti čak 28 milijuna kuna. 

"Jedna mala pobjeda koja će građanima Zagreba u sljedeće 4 godine uštedjeti barem 15 milijuna kuna! Kao Zagreb je naš! i Klub lijevog bloka smo s cijelom oporbom, ali i par zastupnika vladajuće većine prije godinu dana uspjeli zaustaviti dva Bandićeva pokušaja da održavanje građevina odvodnje oborinskih voda s gradskog poduzeća VIO prebaci privatnim poduzećima u sljedeće 4 godine što bi im platiti čak 28 milijuna kuna. To su obrazložili time da od 2013. godine Zagrebački holding nije uspio iz tri pokušaja javne nabave kupiti potrebna vozila u vrijednosti 16 milijuna kuna zbog nepravilnosti postupka pa je zato do 2017. unajmljivao privatna poduzeća i na to već potrošio 10 milijuna kuna. Nakon što smo prije godinu dana osujetili Bandićev plan da se na privatna poduzeća potroši još 28 milijuna kuna, u 2018. je tu djelatnost u potpunosti radilo gradsko poduzeće VIO. Danas je Gradska skupština izglasala da tu djelatnost narednih godina radi gradsko poduzeće VIO, a čak i ukoliko kupi dodatna vozila i dalje ćemo u 4 godine proći barem dvostruko jeftinije nego da smo unajmili privatna poduzeća, a da ne govorim o uštedama na duži rok!", napisao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo