gradske teme / Tomašević obišao obnovljeni vrtić i Dom zdravlja: 'Doći će do potrebnih energetskih ušteda'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zamjenica Danijela Dolenec naglasila je i pripreme za ulaganja u Dječje vrtiće Sesvetski Kraljevec i DV Žitnjak, kao i DV Sveta Klara i Remetinec čime bi se uz energetsku učinkovitost povećao i kapacitet tih vrtića

6.12.2022.
12:22
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Tomašević obilježio je završetak energetske obnove Dječjeg vrtića Hrvatski Leskovac i Doma zdravlja Zagreb Centar – Zdravstvena stanica Remetinec, a nakon toga održao redovnu konferenciju za medije. Sama obnova vrtića koštala je oko 4.8 milijuna kuna, od čega je trećina povučena iz EU Fondova. Što se tiče Doma Zdravlja je 9.6 milijuna kuna od čega četiri milijuna iz Fondova.

Tomašević se pohvalio da se radi o projektima za koje su povukli gotovo pola sufinanciranja iz EU fondova, dok je drugi dio financiran iz proračuna grada Zagreba te će dovesti do "prijeko potrebnih energetskih ušteda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom slučaju novac koji je predviđen za vrtiće više ne ide na energente nego na ostale troškove poput didaktičkih pomagala i sl.", rekao je i dodao da su ova dva objekta samo uvod u sve energetske obnove koje se očekuju u sljedeće dvije i pol godine.

"Bit će ih barem pet puta više, mogu najaviti", rekao je gradonačelnik i dodao da je prihvaćen i amandman na gradski proračun prema kojem se izdvaja dodatnih 20 milijuna kuna za troškove vrtićima i školama grada Zagreba kao i za pomoćnike u nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'to je tek dio' /

Tomašević nakon vladine odgode o poskupljenju vode: 'Nužna je, smanjit ćemo, ali...'

Image
'to je tek dio' /

Tomašević nakon vladine odgode o poskupljenju vode: 'Nužna je, smanjit ćemo, ali...'

Zamjenica Danijela Dolenec naglasila je i pripreme za ulaganja u Dječje vrtiće Sesvetski Kraljevec i DV Žitnjak, kao i DV Sveta Klara i Remetinec čime bi se uz energetsku učinkovitost povećao i kapacitet tih vrtića.

Vezano uz najavu Visokog upravnog suda o odluci o obustavi izvršenja odluke o mjeri Roditelj odgojitelj, Dolenec je rekla da vjeruje da će sud potvrditi i proglasiti zakonitom njihovu odluku jer su prihvatili sve prigovore koje su dobili u posljednjoj odluci suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji prigovaraju o zakonitosti odluke, nemaju nikakve nove argumente", rekla je Dolenec, a Tomašević se nadovezao rekavši kako je, kada je donesena ova posljednja odluka, bilo puno manje nezadovoljstvo korisnika i prema tome se "vidi da smo učinili sve ono što je Visoki upravni sud rekao, a vezano je za postupnost ukidanja i kompenzacijske mjere".

Na konferenciji za medije dotaknuli su se i gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na gradski proračun na kojem će biti rasprava i glasanje u četvrtak na sjednici Gradske skupštine, podneseno je 38 amandmana od strane zastupnika. Od toga ćemo prihvatiti devet amandmana. Pet njih su od strane kluba SDP-a, dva su zajednička od Kluba SDP-a i koalicije Možemo!, Zagreb je naš, Nove ljevice i Oraha., dok je jedan amandman od HDZ-a te jedan od MOST-a. Na stranicama Grada je detaljno objašnjenje zašto su neki amandmani prihvaćeni, a neki odbijeni. Naravno, oni koji su prihvaćeni postat će dio proračuna", kazao je Tomašević.

O lažnim dojavama

"Više puta sam do sada izlazio na terene, mogu samo reći da je istraga u tijeku i vjerujem da će policija naći počinitelje. Ovo nije problem samo Zagreba već cijele Hrvatske", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo