TOMAŠEVIĆ KONAČNO OTKRIO / 'Sutra u podne se svečano otvara sljemenska žičara, a od četvrtka za građane'; Evo kolike su cijene

Image
Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Postoje tri kategorije što se tiče cijena karata, a svečano otvaranje je sutra u podne

22.2.2022.
11:25
Davorin Visnjic/Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević održao je redovitu konferenciju za medije. Tomašević je otvorio konferenciju pričom o žičari te je rekao da je njihov mandat od početka obilježen "ispuhivanjem megalomanskih projekata koji su bili iznad mogućnosti i potreba Zagreba i građana".

"Naslijedili smo taj projekt, učinili smo sve da ga završimo i pustimo u rad jer bi sve drugo bilo štetno. Jučer je stigla zadnja dozvola, ona od Ministarstva prometa, sutra u podne svečano se otvara, a od četvrtka za građane", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će žičara biti otvorena radnim danom od 9 do 17 sati, a vikendom od 8 do 18.

Rekao je i kako je ukupna cijena žičare trenutno 537 milijuna kuna te da informacije koje se spominju u medijima od više od 700 milijuna kuna uključuju PDV koji treba odbiti. "Od žičare nikad zarade neće biti", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
I TO SMO DOČEKALI /

Tomašević: 'Žičara bi mogla početi s radom ovaj mjesec. U Zagrebu kreću novi radovi koji će trajati tri mjeseca'

Image
I TO SMO DOČEKALI /

Tomašević: 'Žičara bi mogla početi s radom ovaj mjesec. U Zagrebu kreću novi radovi koji će trajati tri mjeseca'

Poznate cijene karata

"Prva kategorija i najniža cijena bit će za one koji imaju pokaz ZET-a budući da je žičara dio javnog gradskog prijevoza. ZET kao poduzeće je investitor i upravlja žičarom. Za tu kategoriju će cijena biti najniža i te će cijene biti iste kao u promotivnom razdoblju - 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu", kaže Tomašević.

"Druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane, s obzirom na to da će oni platiti investiciju kroz proračun. Za njih će za odrasle biti 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu za odrasle. Za mlade i starije 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu te će i dalje ostati vožnja besplatna za djecu i osobe s invaliditetom", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treća kategorija je puna cijena žičare koja vrijedi za sve one koji nisu iz Zagreba i nemaju pokaz ZET-a. Za jedan smjer 75 kuna i 125 kuna za povratnu kartu za odrasle, za mlade i starije 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, a za djecu i osobe s invaliditetom 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu", rekao je.

Nakon promotivnog razdoblja bit će kratak prekid, od desetak dana, kada će se obaviti dodatni radovi na smanjenju buke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo