napeto u gradu / Tomašević na mukama - je li šef zagrebačkog Holdinga prije odlaska direktorima podignuo plaće?

Previranja u Gradu i njegovoj najvećoj tvrtki došla su i do predsjednika Vlade i države. Jedan tolerantan, drugi s podsmijehom

5.10.2021.
20:30
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik i njegovi zamjenici na udaru su kritika zbog smjene predsjednika i člana Uprave Holdinga koje su sami postavili bez natječaja. Novinari već dva dana pokušavaju otkriti stvarne razloge razlaza, a izvori s obje strane puštaju svoje verzije priče. Istovremeno, vladanje Zagrebom komentirali su i predsjednik i premijer. 

Jesu li razriješeni članovi Uprave Holdinga Nikola Vuković i Ante Samodol uoči odlaska dizali direktorske plaće, kako se govorilo po Gradskoj upravi - gradonačelnik Tomašević o tome suzdržano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne mislim ulaziti u te detalje niti to komentirati. Sada će te budući da imamo i novoizabrana tri člana Uprave koji su ostali jedini, oni će revidirati te odluke, nije na meni da se miješam u te stvari'', rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Sad već bivši članovi Uprave pred kamere ne žele, demantiraju priču o čak dvostrukom povećanju koeficijenata. Tvrde dogodilo se suprotno jer su ukinuli najveći koeficijent i broj organizacijskih jedinica prepolovili. Tu završavaju i kažu kako će uskoro istupiti javno i reći svoju stranu. A hoće li zbog stanja u Holdingu poskupjeti i komunalne usluge?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
gradonačelnik presjekao /

Izdržali su tek nešto više od 100 dana: Tomašević smjenjuje Vukovića i Samodola u Holdingu?

Image
gradonačelnik presjekao /

Izdržali su tek nešto više od 100 dana: Tomašević smjenjuje Vukovića i Samodola u Holdingu?

''Ne mogu to isključiti, mi se borimo da do toga ne dođe''.

Naši izvori iz Holdinga tvrde kako je ova smjena pucanj u nogu gradskoj vlasti i Holdingu te da ovakav način vodi u samu propast. Gradonačelnika je, navodno, baš Vuković upozorio da se ne kocka s poništavanjem natječaja za odvoz glomaznog otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka mu je poništena, a on danas kaže da će zakon poštivati, ali da to ne znači da će privatne tvrtke unatoč ugovoru zbrinjavati sav glomazni otpad.

''Definira se cijena, međutim količina ovisi o tome kolike su potrebe Čistoće u svakom trenutku. Taj se okvirni sporazum može konzumirati u 100 tona ili maksimalnom iznosu tona'', rekao je Tomašević.

Previranja u Gradu i njegovoj najvećoj tvrtki došla su i do predsjednika Vlade i države. Jedan tolerantan, drugi s podsmijehom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vidjet ćemo što će biti za nekoliko mjeseci jer očekivanja i moja su velika. Ja točno vidim da neki segmenti gradske uprave i poduzeća slabije funkcioniraju, ali jako dobro znam kakvu su situaciju ti ljudi preuzeli i kakve su im nagazne i brzopotezne mine ostavljane gdje god uđu. Pustite Tomaševića i ekipu a rade, vezane su im ruke i noge'', kazao je predsjednik Republike Zoran Milanović.

''Koliko je komplicirano voditi grad oni koji su dobili povjerenje na izborima shvaćaju iz dana u dan. Ja čitam o nekim kosturima iz ormara, teško je ovo, teško je ono. Pa ne znam suza mi kane da je upaljeno svjetlo u gradskoj upravi u 9:30'', rekao je premijer Andrej Plenković.

A palit će se i lampice za Advent koji će biti skromniji i na manje lokacija. Svi koji žele imati kućicu mogu se javiti na javni natječaj. Klizališta na Tomislavcu neće biti, kako kažu u Gradu zbog pandemije je rizično potrošiti toliko novca na Ledeni park.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo