TOLUŠIĆ JE NE ŽELI, ALI NEMA IZBORA: / Mostovka 'iz štale' postaje državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede?

Image
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Ružica Vukovac, članica Mosta te bivša načelnica općine Velika Kopanica i bivša saborska zastupnica, nakratko je postala politička zvijezda kada je u jeku poslijeizbornih pregovora potkraj 2015

27.3.2017.
10:16
Marko Mrkonjić/PIXSELL
VOYO logo

Iako na izvanrednim izborima u rujnu prošle godine nije uspjela ponovno ući u Sabor, sada bi ipak trebala ući u Vladu, odnosno u Ministarstvo poljoprivrede gdje bi bila državna tajnica iz kvote Mosta. 24 sata pišu kako se HDZ-ov ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić žestoko tome opire.

Tolušić se 'rukama i nogama ' bori da mu ne dođe

Isti list, pozivajući se na više izvora, piše kako se 43-godišnja Vukovac hvali po Velikoj Kopanici - općini pored Slavonskog Broda kojoj je bila na čelu dok joj nedavno HDZ nije 'srušio' proračun - da joj je osigurano radno mjesto u spomenutom ministarstvu. Također se saznaje kako je u HDZ-u danima trajala pobuna protiv toga da Vukovac dođe u Ministarstvo poljoprivrede, no na kraju se ipak popustilo Mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24 sata pišu kako se, prema raspoloživim informacijama, ministar Tolušić uz podršku brojnih HDZ-ovaca "rukama i nogama borio" da mu Vukovac ne bude državna tajnica jer je smatra nekompetentnom za taj resor.

"Tolušiću je već pomoćnik Mostov Krunoslav Karalić. Čovjek je doktor agronomije, izuzetno je stručan, radi i ministar s njim izvrsno surađuje. Most ipak gura Vukovac koja nije kapacitet Karalića, a sada bi mu ona trebala biti nadređena. Tolušić bi radije da on napreduje i boji se da će otići", kazao je za 24 sata jedan neimenovani Tolušićev suradnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI DETALJI O PRIČI KOJU JE OTKRIO TELEGRAM: /

'Napokon znamo zbog koga je propala koalicija SDP-a i Mosta!'

Image
NOVI DETALJI O PRIČI KOJU JE OTKRIO TELEGRAM: /

'Napokon znamo zbog koga je propala koalicija SDP-a i Mosta!'

Jednom je zamalo postala ministrica poljoprivrede

U vrijeme kada se sastavljala vlada na čelu s Tihomirom Oreškovićem, mostovku Vukovac spominjalo se kao moguću ministricu poljoprivrede. Sama je u to vrijeme isticala svoje kompetencije za taj položaj.

"Ja dolazim iz štale i moja je obveza reći što u toj štali ne štima: rezultati su porazni, Hrvatska ovisi o uvozu, i to uvozu nekvalitetne hrane. Treba napraviti zaokret od 180 stupnjeva ako ne želimo da nam selo izumre", govorila je tada Vukovac, inače diplomirana pravnica, vlasnica OPG-a i suosnivačica poljoprivredne udruge Život koja se bori za prava poljoprivrednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Ide u ministarstvo, a kandidira se za županicu?

Još se ne zna kada bi trebala preuzeti dužnost u Ministarstvu poljoprivrede. Neki sugovornici 24 sata kažu da bi to moglo biti vrlo brzo, dok drugi smatraju da će ona najprije sudjelovati u kampanji za lokalne izbore u svibnju jer je Most navodno namjerava istaknuti kao kandidatkinju za županicu Osječko-baranjske županije, iako su joj ondje šanse vrlo male.

Ona je u politiku ušla kao članica HSS-a, no brzo je napustila stranku, pa je kao nezavisna kandidatkinja postala načelnica općine Velika Kopanica, da bi se potom pridružila Mostu. U prosincu prošle godine ljudi s njezine liste okrenuli su joj leđa, pa je tamošnji HDZ uspio 'srušiti' proračun i nju s čela općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo