TODORIĆ U NAJNOVIJEM BLOGU: / 'Najvrjednije što Agrokor ima prepušteno je trustu kojem je nemoguće vidjeti vlasnike'

Image
Foto: AFP
28.11.2017.
10:45
AFP
VOYO logo

Todorić na svom blogu piše kako su četiri tvrtke iz sastava Agrokora (Jamnica, Vupik, Zvijezda i Ledo) prošlog tjedna izvijestile o zasnivanju založnog prava na žigovima tih tvrtki s Trustom Medison Pacific iz Hong Konga, a da je danas to isto učinilo i Belje, založivši 11 svojih žigova za osiguranje kredita.

TODORIĆ UZVRATIO MINISTRICI DALIĆ: ‘Ako je sve transparentno, objavite imena ljudi koji su pisali neustavni Lex Autor’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorava kako je "samo srce" tih kompanija, njihovi žigovi, odnosno imena svih desetljećima građenih brendova, tako završilo kao zalog za kredit na kojem će povlašteno društvo predvođeno investicijskim fondom Knigthead zaraditi stotine milijuna eura.

PRVI DOZNAJEMO: Todoriću blokirali i dionice Agrokora, pogledajte koliko su novca istražitelji našli na njegovim računima u Hrvatskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić proziva Ramljaka i Vladu da ne žele objaviti ugovor s trustom iz Hong Konga kojem su već ranije, tvrdi, za isti kredit založile svu imovinu, upozoravajući kako je sada i ono najvrjednije što Agrokor ima, prepoznatljivi brendovi koji su sama supstancija kompanije, prepušteni trustu kojem je nemoguće vidjeti vlasnike.

BLOGER TODORIĆ OPET UDARA: ‘Obratite pažnju na Vjerovničko vijeće, to tijelo se koristi za provedbu nezakonitih radnji’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za to vrijeme, kad se iz Hrvatske iznosi najveća vrijednost koja je nacionalni ponos, ali i stotine milijuna eura stečenih mutnim kreditnim poslovima, kad se troši pola milijarde kuna za odabrane savjetnike, Vlada je u imaginarnom svijetu specijalnog hibridnog rata. Specijalni hibridni rat je, gospodo iz Vlade i izvanredne uprave, ozakonjena pljačka Agrokorovih vrijednosti koje pod vašim patronatom Ramljak transferira izvan Hrvatske", zaključuje Todorić na svom blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo