TODORIĆ SE PONOVNO OBRUŠIO NA PLENKOVIĆA: / 'Zbog Vas će milijarde eura štete na kraju platiti građani'

Image
8.10.2017.
19:47
VOYO logo

"Ja sam kao vlasnik Agrokora spriječen u ostvarivanju bilo kakvih vlasničkih prava, temeljem neustavnog i protupravnog Zakona koji je Vaša Vlada predložila i Vaša saborska većina izglasala. Ne vjerujem da Vi ne znate da je pojedinac slobodan samo ako svoja prava ostvaruje i ako je privatna imovina svetinja", riječi su Ivice Todorića koje je napisao u novoj objavi na svom blogu.

Image
PLENKOVIĆ ODGOVORIO NA IZJAVE SBERBANKE: /

'Ovo nije nacionalizacija, a oni kada su davali novac mene ništa nisu pitali'

Image
PLENKOVIĆ ODGOVORIO NA IZJAVE SBERBANKE: /

'Ovo nije nacionalizacija, a oni kada su davali novac mene ništa nisu pitali'

Todorić je u kratkom i prilično oštrom priopćenju kritizirao premijera Plenkovića i članove njegove Vlade, optuživši ih da su "protupravnim zakonima" nacionalizirali privatnu tvrtku te da će milijarde eura štete ruskoj Sberbanci zbog Agrokora upravo zahvaljujući Plenkoviću na kraju platiti porezni obveznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Predsjedniče Vlade RH gospodine Plenkoviću,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

točno je da je Vaša Vlada nacionalizirala privatnu tvrtku – ja sam kao njezin vlasnik spriječen u ostvarivanju bilo kakvih vlasničkih prava, temeljem neustavnog i protupravnog Zakona koji je Vaša Vlada predložila i Vaša saborska većina izglasala. Ne vjerujem da Vi ne znate da je pojedinac slobodan samo ako svoja prava ostvaruje i ako je privatna imovina svetinja.

To je zajamčeno i našim Ustavom i to će vam svatko u svijetu reći. Pravno rečeno, prema pozitivnim propisima RH, nije dopušteno prenošenje i odvajanje upravljačkih prava od imovinskih. Kada je Vlada RH počela provoditi ciljani medijski linč nada mnom i Agrokorom, Koncern je doveden u poziciju da mora ići u restrukturiranje. Restrukturiranje smo otpočeli, što Vam je poznato, jer ste čak i Vi neke dionike primali kod sebe na razgovor. Donošenjem Lex Agrokor spriječili ste nas i u tome i oduzeli nam pravo da sami restrukturiramo vlastitu kompaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sada nadležno ministarstvo i izvanredni povjerenik te njegovi suradnici nelegalno fabriciraju i slažu dokumentaciju kako bi me totalno razvlastili, a sebi i svojim partnerima osigurali ogromne nepripadajuće financijske koristi na štetu Agrokora i svih vjerovnika. Predsjedniče Vlade, doveli ste Republiku Hrvatsku u položaj u kojem će vrlo izgledno platiti milijarde EUR štete, što će na kraju, krivnjom Vaše Vlade, platiti porezni obveznici.

FINANCIJSKE DUBIOZE TODORIĆA – BIVŠI ŠEF UPRAVE KONZUMA: ‘Operaciju je vodio sin Ante, sve su skrivali od mene’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo