TODORIĆ SE PITA DI SU PARE: / 'Ramljak savjetnike plaća 1000 eura dnevno i rasipa novac na povlaštene odvjetnike'

Image
Foto: Pixsell

'Kako je moguće da novac postoji, a na policama nedostaje robe?', pita se Todorić

16.1.2018.
14:09
Pixsell
VOYO logo

Osnivač Agrokora i glavni osumnjičeni za malverzacije u najvećoj hrvatskoj kompaniji Ivica Todorić danas se oglasio na blogu te ponovno napao Vladina povjerenika Antu Ramljaka i ministricu gospodarstva Martinu Dalić.

Tvrdi da Ramljak izvlači novac iz Agrokora

Todorić se pita u što je uložen novac, ako na policama nedostaje robe. Za Ramljaka pak tvrdi kako se razbacuje novcem kompanije te izvlači novac iz Agrokora, dok nadležne institucije ne reagiraju. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Promatrajući mjesečno Izvješće o gospodarskom i financijskom stanju Izvanredne uprave Agrokora za razdoblje od 11. prosinca 2017. do 10 siječnja 2018. godine u oči upada nekoliko podataka o kojima, osim evidencije, Ramljak ne govori baš ništa. Na stranici 5. Izvješća Izvanredne uprave navodi se kako je Ramljakova uprava osigurala financiranje 1,1 milijardu eura i taj je kredit dobio status najstarije tražbine. Nadalje, na stranici 7. Izvješća navodi se kako je poslovanje Agrokor grupe pozitivno i iznosi 1,177 milijardi kuna EBITDA! No, na stranici 4. Izvješća stoji podatak da opskrba robom za dio grupacije još uvijek predstavlja izazov. Stoga, gospodine Ramljak ovi podaci stoje u nesuglasju - kako je moguće da novac postoji, a nedostaje robe na policama? Jeste li novac uložili u stabilnost kompanije ili su vam namirenja desetaka savjetničkih timova koje ste odabrali upravo vi i ministrica Dalić prioritet?

15 tisuća eura za četiri stranice tipiziranog teksta

Poznato je, naime, da svakog od 150 angažiranih savjetnika na dan plaćate 1000 eura, a poznato je i da povlašteni odvjetnici za četiri stranice tipiziranog teksta dobivaju i do 15 tisuća eura! Rasipanje i izvlačenje novca iz Agrokora je, nažalost, postala činjenica na koju, barem za sada, ne reagiraju nadležne institucije. No, uvjeren sam, da kriminal i kršenje zakona u danima koji slijede neće ostati bez sankcija, objavio je Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo