Optužbe zbog savjetnika / Todorić ostao dužan Bogu i vragu: i splitska župa, samostan u Dubrovniku, franjevci i dominikaci morat će u Lex Agrokor nagodbu

Agrokorova tvrtka Atlas nije platila 215 tisuća kuna splitskoj Župi uznesitelja Blažene Djevice Marije, a u nagodbu će ući i dva dubrovačka samostana

14.11.2017.
22:36
VOYO logo

Teško je reći je li Davor Bernardić inspiraciju za svoje saborske nastupe vidi u blogovima Ivice Todorića ili Ivica Todorić inspiraciju za svoje blogove vidi u saborskim nastupima Davora Bernardića, ali evo dobro su se uskladili. 

Obojica s gotovo identičnim riječima prozivaju savjetničiku ekipu Ante Ramljaka zbog previsokih naknada. Istodobno, kroz listu tražbina vidi se da je Ivica Todorić stvarno ostao dužan i Bogu i vragu, skoro doslovno. Splitska župa i samostan u Dubrovniku morat će u Lex Agrokor nagodbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je skupa bila travanjska gaža Tonija Alvareza u Zagrebu otkrili smo tek sad kad je Toni koji ga je zamijenio objavio koliko njegov tim prima.

Ante Ramljak ukupno je pripremio između 435 i 517 milijuna kuna za plaće 141 savjetnika, za 15 mjeseci posla će zaraditi između 6.700 i 8.000 tisuća kuna i to svaki od njih ponaosob - dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je DJ Alvarez ukupno uzeo 11,2 milijuna kuna za svojih deset savjetnika - nakon 7 dana posla - dakle 160.000 kuna svaki od njih ponaosob - dnevno.

Čovjek koji se skriva u Londonu jer ga DORH tereti da si je priskrbio milijardu i 142 milijuna kuna iz Agrokora - poručuje danas da su Ramljakove naknade - prevelike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ramljak i Vlada, uz Plenkovićev blagoslov imaju više savjetnika nego najveći svjetski vođe imaju zajedno. Naime, predsjednike SAD-a, Rusije i njemačku kancelarku savjetuje ukupno 134 savjetnika", objavio je Todorić na blogu.

Zvuči vam poznato ovo spominjanje savjetnika najjačih svjetskih vođa - možda zato jer ste ga čuli prije četiri dana u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Ramljak ima više savjetnika nego Trump, Putin i Merkelica zajedn. Ja vas pitam je li vam to nije sumnjivo gospod zastupnici", izjavio je Davor Bernardić, predsjendik SDP-a.

Nema ništa sumnjivo - pravdali su se prošli tjedan Ramljakovi savjetnici pa su naveli listu sličnih velikih poslova u svijetu i pokazali da su provizije bile puno veće - no ne mogu se uspoređivati isti poslovi u SAD-u ili na Bliskom Istoku s onima na Balkanu, smatra struka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mom osobnom sudu, mislim da to ipak nisu manji novci. Ako oni tvrde da uzimaju tri puta manje pitanje je zašto bi uzimali tri puta manje", ističe financijski savjetnik Andrej Grubišić.

Tko će koliko dobiti - sigurno nije lako gledati onima koji će izgubiti. Svih 5.700 vjerovnika kojima je Agrokor dužan novac do kraja ovog tjedna imaju mogućnost doći u Cibonin toranj i žaliti se ako smatraju da im je Ante Ramljak neopravdano osporio dug. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj gomili tražbina znatna su dugovanja Agrokora i prema državi pa tako Agrokor duguje Poreznoj upravi 271 milijun kuna, HEP-u 65 milijuna, čak 62 grada imaju potraživanja od ukupno 57 milijuna kuna, a općinama duguje 20 milijuna.

A Todorić je ostao dužan i Crkvi. Agrokorova tvrtka Atlas nije platila 215 tisuća kuna Splitskoj Župi uznesitelja Blažene Djevice Marije za izvršene usluge, ne navode se koje, Atlas je dužan dominikanskom samostanu u Dubrovniku i u istom gradu Franjevačkom samostanu Male braće. Svi oni morat će u nagodbu pa sigurno sa strepnjom prate sve vijesti iz Ciboninog tornja - možda ih je danas bar malo smirila objava izvješća prema kojoj su svi sektori Agrokora u ovoj godini poslovali pozitvno - naravno ako se ne računa 58 milijardi kuna težak dug koji je Todorić ostavio za sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo