'TO JE ZAPRAVO ŠTEDNJA ZA DRŽAVNI PRORAČUN' / Šef DUZS-a službenim automobilom 42 puta putovao u grad u kojem živi

Image

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje čak 42 je puta tijekom vikenda od lanjskog do ovogodišnjeg kolovoza koristio službeni automobil kako bi se odvezao u Zadar u kojem živi.

31.8.2016.
10:35
VOYO logo

Ravnatelj Državne agencija za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić unazad godinu dana 42 puta je vikendom koristio službeni automobil kako bi putovao u Zadar u kojem živi, piše Jutarnji list koji ujedno navodi kako im je iz DZUS-a potvrđeno da je riječ o relaciji Zagreb-Zadar. Međutim, u DZUS-u tvrde kako njihov šef automobil nije uzimao kako bi se svaki vikend odvezao kući već da mu Zadar nije bilo krajnje odredište.

"Zadar je bio transferna točka prema drugim lokacijama (u istoj ili okolnim županijama) u kojima je ravnatelj obavljao službene zadaće", tvrde u u DZUS-u. I sam Perinić tvrdi kako mu je posao vezan uz teren te da, s obzirom na to da su ljeti požari u Dalmaciji česti, mora biti prisutan na terenu. Istaknuo je, naime, da svaki put kad ide na službeni put u Dalmaciju prenoći u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ravnatelj pritom nije primao nikakve terenske dodatke ni dnevnice, na što bi inače imao pravo, kao i pravo noćenja u hotelima, što također nije koristio. S tim u vezi također ističemo da ravnatelj Perinić, tijekom cijelog svog mandata, kad god bi obavljao službene zadaće u Zadarskoj i njoj bližim županijama, nije konzumirao ta prava, što je u konačnici povoljnije za državni proračun", tvrde, pak, iz DZUS-a dodajući kako je ravnatelju korištenje automobila 2012. odobrio tadašnji ministar unutarnjih poslova.

Danas, pak, iz Ministarstva navode kako česte odlaske ravnatelja službenim automobilom u mjesto gdje je prijavljen trenutačno istražuju te da će rezultati nadzora DZUS-a biti poznati nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo