'To je jedna rutinska stvar kao što uključimo struju'

4.11.2011.
8:47
VOYO logo

Vlasnik restorana Mario Čerhak kazao je kako su mu istražitelji USKOK-a pokucali na vrata i tražili ga snimke određenog datuma, kada se Robert Ježićsporni sastanak dogodio, a o kojem je istražiteljima pričao vlasnik Diokija .

"Obećali su mi da će biti samo taj datum koji je njih interesirao i to je to", rekao je Mario Čerhak za Dnevnik.hr, pa objasnio kako je snimka nastala: "To je jedna rutinska stvar kao što uključimo struju ili nešto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na komentare predsjednika Ceha ugostitelja Ante Mihića, koji smatra da je restoran kršio privatnost, Čerhak je odgovorio da nije otvorio restoran "da bi imao tajno mjesto gdje se karta, gdje neko dovodi ljubavnice, gdje se neki plijen dijeli ili ne dijeli".

"Mi imamo objekt koji je pod videonadzorom", kazao je Čerhak, napominjući da je upozorenje o snimanju jasno istaknuto. Napomenuo je i da snimke nisu namijenjene za distribuciju, osim u slučaju kada ih zatraži pravosuđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako to da je snimke čuvao čak dvije godine, odgovara: "Videonadzor po meni bez backupa gubi bilo koji smisao".

Inače, Sanaderovi branitelji ogorčeni su na ovako prikupljen dokaz i tvrde da snimke ne dokazuju "apsolutno ništa jer su snimljene četiri mjeseca nakon inkriminiranog događaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo