ČAČIĆ: / "Dobili smo mandat u trećoj izbornoj jedinici, što smo i očekivali"

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoic

Prema trenutnim rezultatima Radimir Čačić osvojio je mandat u Saboru dok te sreće nisu bili Jadranka Kosor i bivši predsjednik Ivo Josipović.

8.11.2015.
19:13
PIXSELL, Jurica Galoic
VOYO logo

23.19 U stožer Naprijed Hrvatska došla je Jadranka Kosor. Čestitala je Radimiru Čaćiću na mandatu.

"Kako stvari stoje neću ići u Sabor", kazala je Jadranka Kosor i dodala da je došla na poziv Radimira Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja kampanja se sastojala od odlaska na lokalne radio postaje i razgovora na ulici, od vrata do vrata", kazala je Kosor.

"Ovo nije oproštaj ni zbogom politici. Ostajem u politici. Sljedeći izbori su nova prilika. Prvi rezultati su očekivani", poručila je Kosor koju prate studenti koji snimaju dokumentarac o njoj za diplomski rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je prokomentirala i Tomislava Karamarka.

"Lideri ne izbacuju ljude koji su završili pregovore i uveli Hrvatsku u Europsku uniju, Tuđman nikoga nije izbacio", kazala je Kosor i dodala da lideri okupljaju i govore iz srca, ne čitaju s blesimetra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23:08 "Dobili smo mandat u trećoj izbornoj jedinici, što smo i očekivali. Očito je val protestnih glasova otišao Mostu. Osim lijevog i desnog pola opstale su samo regionalne stranke, IDS i HDSSB. To su stranke s manjim brojem glasova, ali su opstale, imaju gradonačelnike, župane... Mi po programu nismo regionalna stranka, ali imamo bazu, a to je sjeverna Hrvatska. Ja sam predsjednik stranke i moje je sjedište u Varaždinu pa je ovo sto se dogodilo očekivano i predvidljivo. Nije ništa što bi me na bilo koji način iznenadilo. Ulazak Mosta koji zapravo stranački ni ne postoji na našim prostorima, ali ima val koji nam je onemogućio drugi mandat i potencijalnu šansu za treću.

"Mi smo očekivali dva mandata u trećoj izbornoj jedinici", rekao je Čačić i dodao da su svoje kandidate dali u pet jedinica, no MOST im je poremetio planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je politika i čestitke svima koji su postigli rezultate. Pred nama je zadatak da potpuno preuzmemo treću izbornu jedinicu. Mi u zadnjih osam mjeseci nismo tamo ni na jednim izborima dobili manje od 20 posto", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:45 "Izlazne ankete pokazuju ogorčenje hrvatskih građana na situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi. Građani odbacuju i lijevi i desni ideološki pol. Glasovi su se koncentrirali na Most, iako nemaju ni stranačku ni organizacijsku mrežu, ali imaju veliku podršku medija koji su prepoznali njihov potencijal, a koji su na kraju i realizirali. Izvanregionalni ideološki polovi imali su jaku regionalnu bazu. Mi nismo regionalna nego nacionalna stranka. Iako imamo regiju sjever. Ovog trenutka je vrlo malo ili ništa mandata izvanstranačkih blokova,o sim ovih koje sam rekao - mislim na MOST", rekao je Radimir Čačić.

"Borimo se za dva mandata, očekujemo da ćemo imati stabilan jedan", rekao je. "No znate kako Zagorci kažu: na stepeništu se penezi broje, tj. kad je gotovo je gotovo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:25 Nakon što su se stožeri Ive Josipovića i Radimira Čačića spojili atmosfera je postala malo življa no na licu Radimira Čačića vidljivo je razočarenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.57 Josipović je za N1 rekao kako je "MOST uhvatio pravi trenutak. Kao nekad Laburisti. No očito je riječ o ljudima koji imaju nešto za reći. Most je više desno nego lijevo. Ne bih nagađao o postizbornim koalicijama".

20.00Ivo Josipović, predsjednik stranke Naprijed Hrvatska - Progresivni savez, komentirajući u svojem izbornom stožeru izlazne ankete rekao je kako je "očito došlo do polarizacije" i da je "prevagnula filozofija 'ili mi ili oni'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se posebice vidi na lijevom spektru političkog tijela gdje, barem po izlaznim anketama, ni ORaH niti mi nismo napravili jaki rezultat, dodao je.

"Što se nas tiče, mi smo nova stranka, efektivno postojimo tek koji mjesec i nastavljamo rad, a ovo je naš prvi korak. Siguran sam da će stranka imati i boljih rezultata", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričekajmo službene rezultate, nismo bez izgleda i nade da ćemo možda ne samo u jednoj izbornoj jedinici biti iznad praga, rekao je novinarima Jospović koji će se kasnije tijekom večeri sastati sa svojim koalicijskim partnerom, predsjednikom Narodne stranke - reformisti Radimirom Čaćićem da zajedno dočekaju rezultate Državnog izbornog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:30 Kako reporterka Tamara Žiger neslužbeno saznaje, u stožeru su ljuti na Josipovića jer on nije s njima, a zamjeraju mu i da previše toga čini na svoju ruku.

19:20 U stožeru su računali da će Čačić dobiti mandat te su iznenađeni i razočarani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da ništa nije gotovo a najveće iznenađenje im je MOST.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:10 Nakon izlaznih anketa u stožeru su u šoku zato što savez nema niti jedan mandat.

Smatraju kako to ništa ne znači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zirdum kaže kako Josipović mora dobiti mandat u protivnom će ga to dotući.

18:30 Marija Zirdum kaže kako ankete lažu. Kazala je kako su je zvali i ponudili opcije: HDZ, SPD, Živi zid i MOST. Kada je pitala jesu li to sve opcije odgovorili su joj da postoji opcija ostali. "Dakle, prema tome se ne zna koliko ljudi je za Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO ĆE VODITI HRVATSKU? /

Pratite SVE o parlamentarnim izborima uz najbolju online news ekipu!

Image
TKO ĆE VODITI HRVATSKU? /

Pratite SVE o parlamentarnim izborima uz najbolju online news ekipu!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo