koriste priliku / Tko u RH najmanje koristi bolovanje? 'Mnogi daju bonuse od nekoliko tisuća kuna za bolovanje dulje od tri mjeseca'

Image
Foto: RTL

Iako imaju najmanju stopu, prema navedenim podacima, stopa bolovanja u 2017. godini u područnim službama HZZO-a u Slavoniji ipak je malo porasla u odnosu prema 2016.

22.1.2018.
21:29
RTL
VOYO logo

U prvih devet mjeseci prošle godine, prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, ukupna stopa bolovanja na teret poslodavca i HZZO-a za područje kompletne RH bila je 3,22, piše Glas Slavonije. 

Za županije u Slavoniji, odnosno područne službe HZZO-a, za isto razdoblje stope su bile sljedeće: Osijek 2,78, Požega 2,80, Slavonski Brod 2,68, Vinkovci 2,60 te Virovitica 2,53. U 2016. godini ta je stopa bila u Osijeku 2,71, Požegi 2,65, Slavonskom Brodu 2,50, Vinkovcima 2,56, te Virovitici 2,22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navedenim podacima, možemo reći da je stopa bolovanja u 2017. godini u područnim službama HZZO-a u Slavoniji ipak malo porasla u odnosu prema 2016., tvrde u HZZO-u, ali također ističu kako Slavonija prednjači po najnižoj stopi bolovanja u Hrvatskoj. 

"S obzirom na to da je stopa bolovanja u područnim službama HZZO-a u Slavoniji najniža u cijeloj Hrvatskoj, u Slavoniji HZZO provodi redovite kontinuirane kontrole, i po eventualnim prijavama poslodavaca, no nije bilo izvanrednih kontrola koje su nužne kada se primijeti porast stope bolovanja", dodaju iz Zavoda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnoga javna poduzeća imaju bonuse i nagrade od nekoliko tisuća kuna za bolovanja duža od tri mjeseca! Osim financijskih nagrada za duže bolovanje, pacijenti koji rade u državnim i javnim poduzećima od svojih se nadređenih šalju obiteljskim liječnicima da im se otvore bolovanja kad god je to organizacijski zgodnije tim poslovođama, čak i kad radnik nije bolestan, ili boluje od blage bolesti koja ne utječe na radnu sposobnost", tvrde u KOHOM-u.

Mnoga javna poduzeća imaju bonuse i nagrade od nekoliko tisuća kuna za bolovanja duža od tri mjeseca! Osim financijskih nagrada za duže bolovanje, pacijenti koji rade u državnim i javnim poduzećima od svojih se nadređenih šalju obiteljskim liječnicima da im se otvore bolovanja kad god je to organizacijski zgodnije tim poslovođama, čak i kad radnik nije bolestan, ili boluje od blage bolesti koja ne utječe na radnu sposobnost, dodaju u KOHOM-u, piše Glas Slavonije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo