Tko to tamo u stvari koga 'jaše'?

Jahanje je u Hrvatskoj, čini se, sve popularniji sport, pa se, figurativno se izražavajući, njegovim poznavanjem ovoga tjedna pohvalila i sama premijerka.

24.4.2010.
14:00
VOYO logo

Činjenica je rezovi su potrebni, činjenica je potrebni su odavno i činjenica je trebamo ih podnijeti svi zajedno. No! Činjenica je i to da se prvo mete ispred vlastitih vrata, a onda, ako se baš mora, ide ka tuđima. U Hrvatskoj je to sve obrnuto. Ispred vrata njenih građana čisti se već godinama. Točnije, čisti se iz njihovih džepova. Već godinama oni otplaćuju tuđe dugove, već godinama snose teret loših političkih odluka, već godinama plaćaju tuđe cehove... U međuvremenu razni šefovi državnih tvrtki, vodeći političari i njihovi drugovi i rodjaci "praše" po državnom proračunu sa svih strana. I naravno situacija se ne mijenja, a Hrvatska tone. No premijerka je ovih dana obznanila kako je konačno uzjahala konja te kako zna da taj konj ide u pravom smjeru. I građani bi joj trebali povjerovati? Možda zato što poskupljuju struja i plin ili zato što invalidi (milost su dobili samo 100-postotni) moraju plaćati cestarinu? Nakon svega što im je u proteklih 18 godina oduzeto iz njihovih džepova, građani ove države dobro znaju tko je u njoj konj, kojim smjerom on odavna ide i tko ga jaše te tko ga je jahao. Na žalost!

arti-201004220945006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je premijerka gospodarski "uzjahala", predsjednik, koji je tjedan ranije zbog izjava BiH zaslužio da bude na tronu hvalospjeva, ovog je tjedna neslavno s njega sjahao. Nije mu puno trebalo da se, nakon što je Kosor pozvao da zatraži njegov opoziv u Saboru, mirno povuče. Samo jedan susret. Kako je on točno izgledao ne možemo sa sigurnošću tvrditi, no možemo pretpostaviti. Sve se manje više vidjelo iz slabašnog smješka i kimanja glave nakon što je Kosor davala izjavu. Ako mu je takva odlučnost kada je u pitanju HDZ, kakav će tek biti jednog dana ako na vlast dođe onaj koji ga je u vrh i gurnuo- sam Milanović!?

arti-201004210345006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na "konju" već neko vrijeme nije bivši veleposlanik Neven Jurica. I sve to zato što je toliki novac iz državnog proračuna, točnije iz džepova građana, trošio na svu silu "reprezentacija" kako bi učinio dobro Lijepoj našoj. Ovoga tjedna stigla ga je kazna i to od godinu i pol zatvora. No još uvijek nepravomoćno.

arti-201004220363006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu 18- godišnji mladić, koji nije skrivio baš nikome ništa, dva i pol je mjeseca proveo u Remetincu. Ćeliju je dijelio s osumnjičenicima za silovanja, razbojništva, ubojstva.... k svemu tome proživio, kako kaže, pravi policijski teror i izgubio pet kilograma. Pa bi tako opet bio red da se policija pozabavi svojim kadrovima. Ali i načinom rada. Jer zaista je nedopustivo da mladić od 18 godina bude u situaciji da na njegovu budućnost zbog krivice države utječe zatvorska ćelija.

arti-201004230701006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj, svjetski skandal koji je zaintrigirao ljubitelje sporta. Točnije, i širu masu koja se proteklog tjedna zgražala nad reprezentativcima Francuske zbog plaćanje seksualnih usluga jednoj maloljetnici. Zašto nas u nogometu, koji je na žalost Hrvatima najvažnija sporedna stvar na svijetu, više ništa ne može iznenaditi?

arti-201004200533006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004150518006 arti-201004090670006 arti-201004010393006

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo