osma članica obitelji / Tko pije, a tko plaća: još jedan Nevistić zaposlen u Gradu Zagrebu, evo što kažu o spornom natječaju

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Skupini od sedmero članova svoje obitelji koji plaću primaju iz gradskog proračuna, pridružila se i osma članica – Martina Nevistić

26.10.2017.
8:11
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Javnost je ove godine imala što slušati i o obitelji Nevistić čijih je sedmero članova obitelji zaposlenih u Gradu Zagrebu.

Podsjetimo, u gradskim uredima zaposleno je čak sedmero članova uže obitelji Zorana Nevistića, pročelnika službe za mjesnu samoupravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god bilo, čini se da taj broj ipak nije bio konačan.

Naime, skupini od sedmero članova svoje obitelji koji plaću primaju iz gradskog proračuna, pridružila se i osma članica – Martina Nevistić, javlja zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, odlukom Grada Zagreba Zagrebački plesni centar pripojen je ZKM-u, što je izazvalo revolt plesne zajednice. Organizirane su brojne prosvjedne akcije, peticiju je potpisalo više od 2500 ljudi, a zatražene su i ostavke ravnateljice ZKM-a i zagrebačkog gradonačelnika. Grad Zagreb nije uzeo u obzir zahtjeve plesne zajednice te je tako Plesni centar ostao bez autonomije, a svi natječaji odvijaju se preko ZKM – a.

Putem natječaja raspisanog na stranicama Zagrebačkog kazališta mladih, koji je trajao od 5. do 13. listopada, za ravnateljicu Zagrebačkog plesnog centra, odnosno voditeljicu plesnog programa ZKM – a, izabrana je Martina Nevistić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jest činjenica da je Nevistić na ovu poziciju imenovana još krajem 2016., bez javnog natječaja, kako su u siječnju 2017. plesači ovog centra otkrili Jutarnjem.

“Moje imenovanje bilo je legitimno. Imam normalan ugovor, a posao sam dobila zbog svoje stručnosti. Moja biografija govori dovoljno o meni”, rekla je tada Martina Nevistić za Jutarnji, u jeku afere svoje obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, ZKM je na koncu ipak raspisao natječaj, a na njemu je izabrana nova/stara voditeljica Martina Nevistić zbog čega se postavlja pitanje kome je zapravo on bio namijenjen.

Svi članovi obitelji Nevistić, osim nećaka Frane, zaposleni su na višim, uredskim pozicijama. Tako Zoranova supruga Snježana radi u Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada kao voditeljica Odsjeka za statistička istraživanja. Stariji sin Ante zaposlen je u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet kao viši stručni savjetnik. Mlađi sin Filip nedavno je prošao na natječaju za višeg stručnog suradnika u Uredu za javnu nabavu. Iva, Zoranova snaha i Antina žena, viša je stručna referentica za promicanje zdravlja u Gradskom uredu za zdravstvo, dok je Zoranova šogorica Roža viša je stručna referentica za rad gradske četvrti i mjesnih odbora u Službi za mjesnu samoupravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*MARTINA NEVISTIĆ 2000. godine je završila Školu suvremenog plesa Ane Maletić, nakon čega je bila članicom Studija za suvremeni ples. 2006. godine je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te 2008. na SEAD-u u Austriji. Tijekom školovanja surađivala je s mnogim poznatim koreografima: Anna MacRae, Salva Sanchis, Jule Flierl, Libby Farr, Susan Redhorst, Ted Stoffer i Sanja Tropp Fruehwald. Kao stipendistica Nomad Dance Academy stvara projekt Wannabe, za koji je osvojila nagradu publike na Festivalu koreografa Almada u Portugalu. Od jeseni 2009. živi u Zagrebu gdje radi kao plesačica, izvođačica, autorica i pedagoginja. Iste je godine osnovala umjetničku organizaciju O.N.E. u Zagrebu. Inicijatorica je ko-autorskih i autorskih projekata: Silver (2010.), BLU (2011.), Evolucija revolucija (2011.), Black (2012.), Sizifov Pink (2013.). Njen interes u koreografiji uključuje multimedijalnost i interdisciplinarnost, te propitivanje pokreta kroz osobnu senzibilnost izvođača ili uvjetovanost objektima oko njih. 2010. postala je članicom Zagrebačkog plesnog ansambla, gdje djeluje kao koreografkinja i plesačica. Od 2016. godine voditeljica je plesnog programa ZKM-a.

ZKM: 'Pristigla je samo jedna prijava'

Zagreb.info obratio se i ZKM-u upitom u kojem smo zatražili odgovor o imenovanju Martine Nevistić na mjesto ravnateljice Zagrebačkog plesnog centra, informacijama o kandidatima koji su se prijavili putem natječaja te obrazloženju ove odluke od strane komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Poštovani/-a,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina Nevistić zaposlena je na određeno vrijeme na radno mjesto: voditeljica plesnog programa, a koje radno mjesto je propisano Pravilnikom o unutarnjem ustroju i načinu rada ZKM-a (sa sistematizacijom radnih mjesta).

Zagrebački plesni centar nema ravnatelja , s obzirom da je pod Upravom ZKM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U otvorenom roku za zaprimanje prijava na natječaj za zapošljavanje pristigla je jedna prijava, ona Martine Nevistić.

Budući da kandidatkinja u potpunosti zadovoljava natječajne kriterije te da je uz prijavu na natječaj dostavljeni svi traženi prilozi i ostala potrebna dokumentacija, odlučeno je da se Martina Nevistić prima u radni odnos na određeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S poštovanjem,

Iva Markser”, stoji u odgovoru iz ZKM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo