sve je trebalo biti srušeno / Tko je Zoran Pripuz, navodno uhićen u policijskoj akciji? Na Murteru bespravno sagradio kamp, ignorirao upozorenja i zabrane...

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXELL

Prema rješenju koje je donijela građevinska inspekcija, sve je trebalo biti srušeno, no Pripuz je ignorirao državu i zabranu građenja

23.11.2023.
10:12
Sanjin Strukic/PIXELL
VOYO logo

Cijeloga ljeta s obale su stizale dojave o bespravnoj gradnji na pomorskom dobru i izvan građevinskih područja, a jedna od takvih je i kamp investitora Zorana Pripuza na otoku Murteru. Kako je HRT javio u rujnu, nakon nekoliko inspekcijskih nadzora Pripuz je dobio kaznene prijave i novčane kazne od 15 tisuća eura, a provjeravala se i zakonitost rješenja za pružanje ugostiteljskih usluga u kampu.

"Isto tako podnesene su kaznene prijave radi počinjenja kaznenog djela građenja izvan građevinskog područja, u zaštićenom obalnom pojasu te unutar obuhvata zaštićene ekološke mreže Nature 2000, kao i radi počinjenja kaznenog djela skidanje i povreda službenog pečata i znaka”, priopćili su iz Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rješenju koje je donijela građevinska inspekcija, sve je trebalo biti srušeno, no Pripuz je ignorirao državu i zabranu građenja. Zanimljivo, investitor Zoran Pripuz dobio je rješenje za sporni kamp na području gdje se graditi ne može, a izdao ga je županijski odjel. Krenulo se s utvrđivanjem činjenica.

Image
UŽIVO: Uhićenja u Zagrebu i Dalmaciji /

Pripuz i ostali dovedeni u USKOK, jedan pušten da se brani sa slobode

Image
UŽIVO: Uhićenja u Zagrebu i Dalmaciji /

Pripuz i ostali dovedeni u USKOK, jedan pušten da se brani sa slobode

Nisu ispunjeni uvjeti propisani spornim rješenjem

"Ovisno o ishodima toga svega, a naznake su da je bilo očitih neusklađenosti rješenja sa stvarnim stanjem, onda će se postupiti sukladno zakonu i donijeti rješenje o ukidanju ili poništenju navedenog rješenja", rekao je šibensko-kninski župan Marko Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spornim rješenjem propisano je mnogo toga, a turistička inspekcija je utvrdila da ništa od propisanog u prostoru ne postoji. Nije zatečen ni sanitarni čvor ni oprema koja inače služi za kampiranje te nisu uočene kamp-parcele. Prvostupanjskom tijelu, županijskom Odsjeku za obrtništvo i turizam, naloženo je da utvrdi ispunjava li predmetni objekt sve propisane minimalne uvjete. Inače, bivša djelatnica tog tijela je prije godinu dana i izdala sporno rješenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Dekanić nakon podizanja USKOK-ove optužnice: 'Ne namjeravam dati ostavku na mjesto župana'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike