TKO JE ŽENA ZBOG KOJE SE TRESE HDZ? / Pod njenim vodstvom bageri su uništili sedrene barijere i sedam mladih jezera NP-a

Image
Foto: PIXSELL

Dujmović u NP-u godinama radi kao stručna voditeljica, a afera za koju je zaradila kaznenu prijavu stara je više od pet godina.

5.1.2018.
8:23
PIXSELL
VOYO logo

Imenovanje TomislavaKovačevića novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera dovelo je do raskola u HDZ-u. Ili, točnije, do povišenih tonova unutar stranke došlo je nakon što na tu poziciju nije imenovana AntonijaDujmović, dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice i kandidatkinja šefa ličkog HDZ-a DarkaMilinovića.

Image

HDZ-ovac O POBUNI U LIČKOM OGRANKU: 'Milinović je pretjerao, na čelu Plitvica htio ženu koja je prijavljena za uništavanje parka'

Image

HDZ-ovac O POBUNI U LIČKOM OGRANKU: 'Milinović je pretjerao, na čelu Plitvica htio ženu koja je prijavljena za uništavanje parka'

"Ne možemo se složiti s činjenicom da nitko iz ove županije ne može biti u Upravnom vijeću Plitvičkih jezera, već su to sve ljudi iz Zagreba. Ovom županijom se neće upravljati iz Zagreba. Ne dopuštam da mi kvazi HDZ-ovac poput Ćorića omalovažava ljude iz ove županije i da kaže da ovdje nema sposobnih ljudi", ljutito je jučer poručio Milinović vrhu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tko je zapravo Antonija Dujmović, žena zbog koje su upaljena zvona za uzbunu u stranci?

Uteg brojnih afera

Dujmović u NP-u radi više od 30 godina, bila je i stručna voditeljica, a afera za koju je zaradila kaznenu prijavu stara je više od pet godina. Naime, 2012. godine bageri su uništili sedrene barijere te sedam mladih jezera unutar parka. Ona je tada govorila kako šteta nije počinjena te da su optužbe na njezin račun zapravo politička podmetanja koja štete ugledu NP-a. I njezin je suprug također radio kao ravnatelj Plitvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije deset godina oboje su završili na sudu, s tim da je on optužen za malverzacije teške 32 milijuna kuna. Naposljetku je osuđen za jedno pogodovanje, a prijavljen je još za niz kaznenih djela. Upravo zbog navedenih činjenica, Ministarstvo nikako nije htjelo da Dujmović vodi NP Plitvička jezera.

'Politika je prisutna'

"Ćorić jednostavno nije tu htio popustiti. Pa kako bi bilo da je imenovao ženu na čelo Nacionalnog parka koje je samo ministarstvo prijavilo za uništavanje tog istog parka?! Milinović je pretjerao", poručio je neimenovani izvor iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer se oglasila i sama Dujmović u izjavi za Dnevnik.hr.

"Politika je prisutna, u svim izborima dosad je bila prisutna. U svemu ovome nisam zadovoljna time što se ime Plitvičkih jezera i sama Plitvička jezera zlorabe od određenih pojedinaca jer mislim da NP Plitvice to nije ničim zaslužio", rekla je i dodala kako iza sebe nema nikakvih afera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo