TKO JE ŽENA NA ČELU ISTRAGE U AGROKORU? / Samozatajna tužiteljica s najviše osuđujućih presuda karijeru je počela na Radiju 101

Image
Foto: Pixsell

Polako se razmotava klupko financijskih malverzacija i računovodstvenih akrobacija u Agrokoru, a po svemu sudeći, bit će to jedan od najkompleksnijih predmeta u povijesti pravosuđa Hrvatske.

17.10.2017.
21:34
Pixsell
VOYO logo

Image
ZAVRŠILA ISPITIVANJA U DORH-u: /

Istražitelji uspjeli doći do Ante Todorića, evo što im je rekao

Image
ZAVRŠILA ISPITIVANJA U DORH-u: /

Istražitelji uspjeli doći do Ante Todorića, evo što im je rekao

Na slučaju radi ukupno 20 tužitelja iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, a Ljubičić je vođa tog tima. Radi se o samozatajnoj tužiteljici koja je dosad radila na više velikih predmeta. Na mjesto šefice zagrebačkog ŽDO-a imenovana je 2015, piše Večernji.

Počela kao novinarka

Ova je pravnica karijeru započela u novinarstvu. Radila je na Radiju 101, gdje je još kao srednjoškolka pohađala praksu. Na Stojedinici je ostala i nakon što je završila srednju školu i upisala Pravni fakultet. Novinarstvo je napustila nakon što je diplomirala pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2000. postala je tužiteljica. Prvo je radila kao zamjenica u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu gdje je ostala pet godina, nakon čega je imenovana općinskom državnom odvjetnicom u Dugom Selu. 2007. je povučena u USKOK. I tamo je napredovala pa je 2010. postala zamjenica županijske državne odvjetnice u Zagrebu, a u veljaći 2015. imenovana je vršiteljicom dužnosti zagrebačke županijske državne odvjetnice, a zatim i šeficom zagrebačkog ŽDO-a.

Radila na nizu velikih predmeta

Tijekom karijere u USKOK-u zastupala je optužbe u nizu velikih predmeta. Tužiteljica je s najviše osuđujućih presuda. Ona je potpisala optužnicu u akciji Hipokrat, optužnici s najviše optuženika u Hrvatskoj. Tada su optužene 364 osobe i firma Farmal. Podsjetimo, radi se o liječnicima i ljekarnicima optuženima za primanj i davanje mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić je zastupala optužbu i u aferi Indeks na Prometnom fakultetu. 2010. za taj je sličaj dobila državno odvjetničko priznanje. Radila je i u timu koji je 2010. vodio istragu protiv Ive Sanadera.

Među poznatijim slučajevima na kojima je radila su i Mali maestro i afera HPB. Prije nego što je prešla u ŽDO provodila je i izvide protiv Zorana Milanovića koji je bio kazneno prijavljen za uvjetovanje daljnje suradnje s SDP-om vlasniku PR agencije Madison.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo