novi detalji / Tko je uhićeni vozač? Brkićev suborac, kum i čovjek od velikog povjerenja

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

'Očito je Curić postao Tolušićev vozač kako bi Brkić imao ministra na oku'

26.9.2018.
13:45
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

"Priveden je moj prijatelj, suborac i kum, neka institucije rade svoj posao", komentirao je danas Milijan Brkić uhićenje Blaža Curića, vozača ministra Tomislava Tolušića.

Curić je uhićen zbog sumnje da je Franji Vargi dojavio za uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka za Zdravka Mamića. Ranije su mediji Vargu dovodili i u vezu s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. A i gore spomenutim Brkićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko je Blaž Curić?O njemu nema puno javno poznatih podataka. Ono što smo uspjeli doznati je da je Curić bio član Udruge veterana specijalne policije Alfa, a bio je i u Sudu časti te udruge u kojoj je i Brkić bio dopredsjednik (sada je član Središnjeg odbora). 

Također, kako se doznaje, Blaž Curić bio je vozač Milijana Brkića dok je obnašao dužnost glavnog tajnika HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blaž Curić bio je čovjek od povjerenja Milijana Brkića", kazao nam je naš sugovornik koji je želio ostati anoniman, a koji dobro poznaje odnose u i oko HDZ-a.

"I moram priznati da sam iznenađen ovakvim raspletom. Nisam ovo očekivao", dodao je naš sugovornik koji kaže da je Curić "imao dobre odnose s ljudima u Sigurnosno obavještajnoj agenciji i Ministarstvu unutarnjih poslova."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na prijateljski odnos s Brkićem, mnogima je na neki naćin bilo čudno što je Curić postao vozač Tomislavu Tolušiću.

"Očito je Curić postao Tolušićev vozač kako bi Brkić imao ministra na oku", kaže nam upućeni sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić i Curić su se upoznali u specijalnim jedinicama Alfe kojih su obojica bili članovi i prošli razna bojišta. Otad ih veže neraskidivo prijateljstvo koje je na kraju rezultiralo i kumstvom.... I na koncu, s odnosom isprepletenom međusobno velikim povjerenjem.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo