KLJUČAN SVJEDOK? / Mediji pišu da je Matej kobne noći zvao Splićanku: 'Na Instagramu je vidio objavu, poslao poruku, pa nazvao...'

Image
Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL, Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

Vjeruje se da bi iskaz Splićanke mogao biti ključ za razrješavanje Matejeva nestanka o kojem se, i petnaesti dan potrage, zna malo

14.1.2022.
15:55
M.M./ATAImages/PIXSELL, Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je srpski MUP utvrdio da je nestali Splićanin Matej Periš (27) vodio posljednji telefonski razgovor s prijateljicom, sestrom dugogodišnjeg prijatelja, u četvrtak je procurila informacija da srpski inspektori, u suradnji s hrvatskim kolegama istražuju što joj je Matej kazao u noći nestanka.

Vjeruje se da bi njezin iskaz mogao biti ključ za razrješavanje Matejeva nestanka o kojem se, i petnaesti dan potrage, zna malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Splićanka s kojom je Matej vodio posljednji razgovor?

Od izvora bliskog istrazi, ali i Matejeva prijatelja koji je s njim boravio u Beogradu, za Večernji list potvrđeno je da je prijateljica s kojom je Matej razgovarao sestra njegova dobrog prijatelja (koji nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu), a uskoro će je ponovno ispitati hrvatska policija.

Splićanka se, kako se neslužbeno doznaje, još uvijek nalazi u Beogradu, a njezin dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovim društvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
15. DAN POTRAGE /

MUP Srbije službeno potvrdio: Potragu za nestalim Matejem Perišem proširili su na još tri grada

Image
15. DAN POTRAGE /

MUP Srbije službeno potvrdio: Potragu za nestalim Matejem Perišem proširili su na još tri grada

Čuli su se dvaput u kratkom vremenskom intervalu?

Izvor upućen u istragu tvrdi da su Matej i društvo prije odlaska u "Gotik" bili na večeri u jednom restoranu te su na društvenim mrežama vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom, a potom je i nazvao.

"To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, htio je da se njegova i njezina ekipa zajedno nastave družiti te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske", kazao je izvor za Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski Kurir je jučer, podsjetimo, objavio dio iskaza Splićanke u kojoj navodi da ju je Matej zvao kasnije iz "Gotika", ali da ga ona nije razumjela zbog buke u klubu. Ukoliko je taj iskaz istinit, dalo bi se zaključiti da se ova djevojka čula s Matejem najmanje dvaput - prvo iz restorana, a zatim iz kluba Gotik. No, Matejev bliski prijatelj nije mogao potvrditi da je Matej iz Gotika zvao Splićanku, već samo iz restorana, zbog čega taj dio priče ostaje i dalje nejasan.

Splićanka se u Beogradu nalazila i nekoliko dana prije Silvestrova, a podsjetimo da je Matej s društvom u Beograd stigao 30. prosinca kako bi proslavili Novu godinu. Izbor blizak istrazi tvrdi da je ideja bila upitati Splićanku detalje o noćnom životu u Beogradu, no ostaje nepoznato je li se Matej išao naći u restoran u kojem je ona boravila ranije ili ju je zatražio neku informaciju pa bi mu ona potencijalno proslijedila lokaciju na koju je trebao doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poznavala ga je bolje od njegovih prijatelja'

"Ona sigurno zna je li se s njim trebala susresti ili ju je on možda pitao gdje može nešto obaviti, do nečega doći i slično. Ona je navodno policiji kazala da je Matej koristio opijate pa iz toga proizlazi kako ga je poznavala bolje od njegovih muških prijatelja. Ako mu je ona pomogla da u Beogradu pronađe, primjerice, drogu ili se s njim družila neposredno uoči nestanka, sigurno bi mogla imati korisna saznanja", kazao je izvor blizak istrazi za Večernji.

Iz svega, dakle, proizlazi da je Matej očito znao kamo trči i da je trebao negdje stići. Rekonstrukcija njegova kretanja preklapa se s rutom koju navigacija prikazuje najbržom rutom prema restoranu Savanova (u neposrednoj blizini ovog restorana nalazio se restoran Buddha, iz kojeg je Splićanka objavljivala fotografije na društvenim mrežama). U jednom je trenu pokušao zaustaviti taksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno ne vjerujem da bi Matej sam od sebe skočio u rijeku. Čini se da je on iz kluba otrčao kako bi se našao s njom ili s nekim s kim ga je ona spojila. Što se dogodilo dalje i je li pritom upao u neki problem, ključan je misterij", kazao je sugovornik Večernjem listu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo