NEMA ODLUKE O SMJENI RAVNATELJICE: / Sjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb u Zadru nastavlja se sutra

Image
Foto: N1

Resorna ministrica najavila je smjenu ravnateljice nakon što je izvijestila o preliminarnim rezultatima izvida u Centru za socijalnu skrb Zadar koji je bio nadležan za obitelj s Paga

4.3.2019.
8:37
N1
VOYO logo

Nakon sat vremena završena je današnja sjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb u Zadru na kojoj se trebalo odlučiti o smjeni ravnateljice Vesne Burčul zbog propusta Centra u slučaju tragediju na Pagu. Sjednica će biti nastavljena sutra u 10 sati.

11:40 Nakon otprilike sat vremena, današnja je sjednica završena. Kako piše N1, dobili su nalaze inspekcije Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb u Zadru se nastavlja sutra u 10 sati, a na toj sjednici možda će biti prisutna i ravnateljica, no mora se i pismeno očitovati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:11 Uoči najavljene sjednice par desetaka djelatnika zadarskog Centra za socijalnu skrb izašlo je pred zgradu Centra u znak potpore ravnateljici, piše N1.

Zamjenik predsjednika Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Zvonimir Petrović kazao je da radnici nisu zadovoljni načinom na koji se radi i da je najveći problem nedostak radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

N1

"Vidljivo je da radnika fali. Ovaj centar ima dva-tri automobila, a pokrivaju područje od Gračaca do Zadra, to je nemoguće realizirati", kaže Petrović koji upozorava da su radnici zatrpani papirologijom, a trebali bi raditi na terenu.

"Podršuku dajemo članovima našeg sindikata i svim drugim socijalnim radnicima, oni rade maksimalno, puno više od onoga kako se radi u EU", kazao je zamjenik predsjednika Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On tvrdi kako je ravnateljica "osuđena" i prije nego li je Upravno vijeće donijelo odluku, piše N1.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAJKA STRADALE DJEČICE IZ PAGA: /

'Čula sam krik, ali sam mislila da je mobitel. Onda je muž ušao u sobu i rekao: Ja sam ubio djecu'

Image
MAJKA STRADALE DJEČICE IZ PAGA: /

'Čula sam krik, ali sam mislila da je mobitel. Onda je muž ušao u sobu i rekao: Ja sam ubio djecu'

Traži se izjašnjenje

Predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković kazala je da je resorna ministrica Nada Murganić sazvala njegovu sjednicu kako bi se raspravilo o potezima ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb.

"Sukladno prijedlogu ministrice Murganić, sazvana je sjednica Upravnog vijeća za ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine u 10 sati. Očekujemo da ćemo do tada dobiti izvješće o provedenim nadzorima. Članovi Upravnog vijeće će pregledati izvješća te će, ako budu spremni, o tome odmah i raspraviti. Sukladno odredbi čl. 136. Zakona o socijalnoj skrbi, nakon raspravljenih izvješća, Upravno vijeće će zatražiti od ravnateljice pisano izjašnjenje", rekla je u svom odgovoru Dujmović Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preliminarni izvidi

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Murganić izvijestila je javnost o preliminarnim rezultatima izvida u Centru za socijalnu skrb Zadar koji je bio nadležan za stradalu djecu s Paga koju je njihov otac bacio s balkona.

"Na prvim preliminirarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak", rekla je ministrica koja je najavila kako će predložiti smjenu ravnateljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo