HRVOJE BUJANOVIĆ / Tko je novi čovjek na čelu ministarstva gospodarstva? Ima tri stana u Zagrebu i štednju od skoro pola milijuna eura

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bujanović nije član niti jedne stranke, a posjeduje i licencije za obavljanje brokerskih poslova, investicijskog bankarstva te za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima

13.12.2023.
15:52
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon smjene ministra gospodarstva Davora Filipovića, objavljeno je kako će Hrvoje Bujanović, državni tajnik, biti privremeni vršitelj dužnosti.

Hrvoje Bujanović došao je u ministarstvo gospodarstva u kolovozu 2022. godine i tada je najavljen kao iskusni bankar s bogatim radnim iskustvom koji će biti najveće pojačanje u tom timu. Njega je osobno doveo njegov smijenjeni šef Davor Filipović, a kao državni tajnik radio je za mjesečnu plaću od 2148 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio je zagrebački Ekonomski fakultet, a nakon toga je završio i tri stupnja CFA (Chartered Financial Analyst) programa istoimenog američkog instituta, što je najpoznatija i globalno najcjenjenija titula koju nose investicijski profesionalci. U Beču i Minnesoti stekao je i dvije MBA diplome, a tijekom karijere u PBZ-u bio je odgovoran za organiziranje, vođenje i provedbu niza izdanja državnih, municipalnih i korporativnih obveznica.

Image
DOSAD JE BIO POSEBAN SAVJETNIK /

Branko Bačić otkrio tko će zamijeniti smijenjenog ministra Filipovića

Image
DOSAD JE BIO POSEBAN SAVJETNIK /

Branko Bačić otkrio tko će zamijeniti smijenjenog ministra Filipovića

Bujanović nije član niti jedne stranke, a posjeduje i licencije za obavljanje brokerskih poslova, investicijskog bankarstva te za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima. Prema imovinskoj kartici, vlasnik je stana u Zagrebu od 100 m2 vrijednog 239.000 eura, a na 152.000 eura procijenio je svoj drugi stan u Zagrebu od 63 m2. Treći stan u Zagrebu u vlasništvu Bujanovića i njegove supruge od 154 m2 vrijedan je 450.000 eura. Posjeduje i dva motocikla - BMW GS Adventure procijenjen na 20.000 eura te BMW Rnine vrijedan 12.500 eura kao i dvije štednje od 300.000 eura te 170.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike