Novo lice / Tko je Marko Pavić, novi ministar rada i mirovinskog sustava?

Image
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Marko Pavić zamijenio je Tomislava Ćorića na mjestu ministra rada i mirovinskog sustava

9.6.2017.
8:14
Damir Špehar/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković objavio je imena novih četiriju ministara, a među njima se istaknulo ime Marka Pavića. Dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava novo je lice u Banskim dvorima, a predstavljajući ga, Plenković je kazao kako je "jako dobar", iako se u medijima za njega do sada nije čulo.

Pavić je državnim tajnikom postao 2016. godine, a u Ministarstvo je stigao iz Instituta za stručno usavršavanje mladih. Inženjer je fizike i magistar znanosti te predsjednik udruge bivših stipendista britanske Vlade u Hrvatskoj "Chevening Alumni Hrvatska" i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Pavića, novo lice je i Blaženka Divjak, koja je postala ministricom obrazovanja, inače profesorica s varaždinskog Fakulteta organizacije i informacije s impresivnim životopisom. 

Plenković je zaštitu okoliša i energetiku dodijelio Tomislavu Ćoriću, a upravu Lovri Kuščeviću. Dražen Bošnjaković preuzima pravosuđe, Davor Božinović MUP, dok je novi ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade imenovan Predrag Štromar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo