RIMAC NOĆ PROVELA U PRITVORU, DANAS IDE PRED SUCA: / Na slobodu pušteni Ravlić i Jakupčić, poznato što im se stavlja na teret

Image

Zvali su je kninskom kraljicom, a sada o njoj pišu na fasadama zgrada

30.5.2020.
8:06
VOYO logo

Smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac jučer je iznijela svoju obranu u Uskoku, ali nije odgovarala na pitanja, izjavio je njen odvjetnik, Dodao je i nakon noći u pritvoru u subotu mogla biti dovedena i pred suca istrage.

Izvori bliski istrazi ističu da se Rimac sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita od 45.000 eura kako bi pogodovala tvrtki C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektranu kod Knina. Uz to, sada već bivša državna tajnica sumnjiči se da je radila pritisak na Hrvatske šume kako bi promijenili negativno mišljenje koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakupčić i Ravlić na slobodi

Kako doznaje N1, predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić sinoć je pušten kući nakon ispitivanja.

Odvjetnik Terešak kazao je da je njegov branjenik Jakupčić iznosio aktivnu obranu, govorio je više od dva sata i poricao krivnju. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji Vjetrolektrane. Hrvatske šume su naplatile dug od bivše uprave, terete ga da tu šteta nije naplaćena. On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šteta, navodno oko 200-injak tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prvim ispitanima bio je i zagrebački poduzetnik Josip Ravlić koji je također pušten na slobodu. Na teret mu se stavljaju dva kaznena djela, kazneno djelo davanja mita i pomoć pri davanju mita.

Bila najmoćnija žena stranke

Dok je HDZ-om žario i palio Tomislav Karamarko, Josipa Rimac bila je najmoćnija žena te stranke, njegova desna ruka. Svojedobno je bila najmlađa ravnateljica Crvenog križa, a potom i najmlađa hrvatska gradonačelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u je od svoje 16. godine, a pod istragom je bila već i ranije, no bez optužnice. Na meti USKOK-a bila je 2014. godine kad se istraživalo nezakonito poslovanje s gradskim zemljištem i poslovnim prostorima. Tada je cijelu priču nazvala represijom. "Ne mogu komentirati. Represivni aparat se koristi u političke svrhe. Ne osjećam se krivom ni najmanje, osmijeh je tu", rekla je lipnju 2014. godine.

Image
JOSIPU RIMAC TERETI SE ZA TRI KAZNENA DJELA: /

Obranu je iznosila 45 minuta, ali na pitanja nije odgovarala

Image
JOSIPU RIMAC TERETI SE ZA TRI KAZNENA DJELA: /

Obranu je iznosila 45 minuta, ali na pitanja nije odgovarala

Na tapeti je bila i u Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa jer je u imovinskoj kartici prijavila samo kuću, ali ne i da su u njoj tri odvojena stana zbog čega je bila kažnjena s 4000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj status u stranci izgubila je kad je otišao Karamarko nakon čega je njeno ime izostalo s liste za Sabor. Uskoro je na lokalnim izborima izgubila i Knin no mjesto za nju uskoro je psotalo na poziciji državne tajnice u Ministarstvu Lovre Kuščevića.

Gradski HDZ i ove godine ju je predložio za stranačku listu Šibensko-kninske županije. "Ja sam zainteresiran da se sve to rasvijetli i da će gospođa Rimac i dalje nastaviti svoj rad", rekao je šibensko-kninski dožupan, HDZ-ovac Nikola Blažević koji ne smatra da je ova priča s USKOK-om razlog da je se makne s liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićena joj i kuma

Pedesetak kilometara dalje od Knina u Gračacu je uhićena i kuma Josipe Rimac, također HDZ-ovka, načelnica općine Gračac Nataša Turbić. Njezina zamjenica u općini SDSS-ovka Rajka Rađenović kaže o svemu ne zna ništa.

"Pošto načelnica mene nikad u ove tri godine nije primila u Ured, ona je rekla da mi njoj ne trebamo, ona je odgovorna osoba i samo sebi vjeruje", kazala je Rađenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je njezina uloga i s kojim ulozima u aferi Vjetroelektrane, kao i Josipe Rimac, tek se treba saznati.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo