top 10 najuspješnijih / Tko je imao najunosnije turneje ove godine?

Image

Kraj godine vrijeme je zbrajanja postignuća, nula na bankovnim računima i slaganja top lista najuspješnijih. Upravo je jednu takvu ljestvicu napravio ugledni glazbeni tjednik Billboard.

28.12.2011.
7:40
VOYO logo

Prema izboru Billboarda 25 najunosnijih turneja u godini na izmaku, na prvom mjestu suvereno vladaju irski rockeri U2, koji nisu samo zaradili najviše, nego je njihova trogodišnja turneja 360° postala i najposjećenijom ikad. Dakle, samo su u ovoj godini nastupili pred 2.9 milijuna ljudi te podebljali svoje bankovne račune za nevjerojatnih 293 milijuna dolara. Turneja je započela još 2009. godine u Španjolskoj, a završila u srpnju 2011. u Kanadi.

Odmah iza Iraca, našao se jedan od dinosaura rocka – Bon Jovi. Na veliko iznenađenje, Bon Jovi Live Trek bila je 14. turneja ovih natapiranih dečkiju iz New Jerseya, koji su uspjeli zaraditi 192 milijuna dolara nastupajući na 68 koncerata pred 1.8 milijuna obožavatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na treće mjesto su zasjeli povratnici Take That, koji su uspjeli zaraditi 185 milijuna dolara svirajući samo na 19 koncerata, a četvrti je osnivač legendarnog Pink Floyda Roger Waters, koji nije samo dobio sjajne kritike za turneju The Wall, nego je i 'utržio' 150 milijuna dolara.

Mlada američka country-pop pjevačica Taylor Swift našla se također u top pet. Naime, ona je nastupila na 89 koncerata diljem Europe, Azije i Sjeverne Amerike te pritom zaradila 97 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih deset još su se našli Kenny Chesney, Usher, Lady GaGa, Andre Rieu i Sade. Iako bi mnogi pomislili, osvrćući se na njenu medijsku prisutnost, kako bi upravo Lady Gaga mogla zasjesti na samo čelo ovakve liste, ona je ipak zaradila 'skromna' 72 milijuna dolara nastupajući na 45 koncerata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo