TKO JE HDZ-OVAC KOJI JE POZIRAO SA ZAŠTIĆENOM ŠKOLJKOM: / Njegovim hobijem konzervativci vjerojatno nisu presretni

Image
Foto: PIXSELL / Facebook

Iako široj javnosti prilično nepoznat, ovog koprivničkog HDZ-ovca u Podravini već jako dobro poznaju

22.8.2018.
20:08
PIXSELL / Facebook
VOYO logo

ErnestForjan jednom je fotografijom s odmora izazvao veliku pažnju hrvatske javnosti. HDZ-ov zastupnik u koprivničkom Gradskom vijeću na Facebooku je objavio fotografiju na kojoj pozira s periskom, zaštićenom školjkom za čije je uništavanje propisana kazna od 7000 pa do 30.000 kuna.

"I to je to za ovo ljeto", napisao je Forjan i izazvao bijes brojnih korisnika spomenute društvene mreže. Tek tada odlučio je obrazložiti ovu bizarnu scenu tvrdeći da je perisku zapravo vraćao u more nakon što su je izvadila djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slikanje druga velika ljubav

Iako široj javnosti prilično nepoznat, ovog koprivničkog HDZ-ovca u Podravini već jako dobro poznaju. I radi se o prilično osebujnom liku koji je jedno vrijeme čak bio predsjednik gradskog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A osim politike, Forjan ima još jednu veliku ljubav - slikanje.

"Talent za slikanje prepoznao je moj bivši nastavnik dok sam još bio klinac i usmjerio me prema umjetnosti. Dosad sam se okušao u brojnim tehnikama slikanja, zatim kiparstvu, pa čak i izradi specijalnih efekata za filmove", hvalio se Forjan svojevremeno u razgovoru za Klikaj.hr. Spomenuti je portal intervju naslovio: "Koprivnički političar Ernest Forjan ima zlatne ruke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da se likovnim radom bavi već 30-ak godina. Njegovi najčešći motivi su konji, ženski aktovi i portreti Isusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U počecima je, piše Klikaj.hr, kao pripadnik strip-generacije 80-ih crtao stripove za školske časopise i karikature od kojih se neke nalaze i u prvim izdanjima nekada poznatog Koprivničkog Magnuma. Uz to, crtao je i tatoo motive te logotipe kompanija i tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko se nalazi na slikama aktova?'

Kaže da slika kad nađe dovoljno slobodnog vremena i osjeti potrebu, bez zadanih rokova i ciljeva. "Vrijeme izrade ovisi o formatu slike kao i o samom motivu. U prosjeku mi je za sliku srednje veličine potrebno od trideset do pedeset sati", objasnio je Forjan i otkrio koja mu pitanja ljudi najčešće postavljaju.

"Tko se nalazi na slikama aktova? A moj odgovor ponekad kod sugovornika izaziva nevjericu", rekao je Forjan ne otkrivajući što to točno izaziva nevjericu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam gledao slikanje kao zaradu, jer slikam samo dok osjetim potrebu i želju za stvaranjem", tvrdi HDZ-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za prigroski.hr iz 2016. Forjan je, tada kao predsjednik koprivničkog HDZ-a, objasnio kako se politikom odlučio baviti jer je jednostavno osjetio što je njegov poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto HDZ? Tijekom Domovinskog rata, u koji sam s 18 godina života otišao kao dragovoljac 1991. godine na poziv prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, osjetio sam pripadnost i zajedništvo među ljudima koji su bili spremni dati svoj život za samostalnu Hrvatsku.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko: 'Forjan je najbolje rješenje za Koprivnicu'

Rođen je u Koprivnici 1971. godine, a po struci je Specijalist zaštite na radu. Pohvalio se i kako je završio Političku akademiju zaklade hrvatskog državnog zavjeta, čiji je zakladnik HDZ, a prvi je ravnatelj bio Ivić Pašalić.

Bivši šef HDZ-a, Tomislav Karamarko svojedobno je, prilikom posjeta županiji, ustvrdio: "Ernest Forjan najbolje je rješenje za Koprivnicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo