TKO JE ČOVJEK KOJEGA OREŠKOVIĆ ŽELI NA ČELU SOA-e: / Bio je zadužen za najosjetljivije operacije i vodio potragu za otetim Salopekom

Image

Kandidat predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića za šefa SOA-e Daniel Markić bio je glavni koordinator akcije spašavanja Tomislava Salopeka u Egiptu.

21.3.2016.
18:28
VOYO logo

Markić je koordinirao aktivnosti SOA-e i drugih državnih institucija s egipatskim službama sigurnosti pa je odmah nakon informacija o otmici otputovao u Kairo.

Ispovijest vozača Tomislava Salopeka: Bilo je strašno, vikali su da će nas ubiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško prihvatio neuspjeh u slučaju Salopek

Osim toga, surađivao je i s francuskim tajnim službama, te konzultirao tvrtku Compagnie Générale de Géophysique čiji je Salopek bio zaposlenik kada je otet.

Markić je cijeli period od mjesec i pol dana koliko je trajala bjesomučna potraga za Salopekom boravio u Kairu, a kada je dobio informaciju kako je Salopek ubijen, to mu je teško palo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz gastajbaterske obitelji

Image
Image

Markić je rođen u Parizu u gastarbajterskoj obitelji 1970., a obzirom da je šef SOA-e za međunarodne operacije bio je uključen u operativnu suradnju s iranskim Ministarstvom sigurnosti.

Tu su neobičnu vezu, zapravo, inicirale američke tajne službe u jeku intenzivnih pregovora oko konačnog nuklearnog sporazuma s Teheranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SOA je, dakle, zamoljena iz Washingtona da kao partnerska služba pomogne u izvršenju nekih važnih zadaća, piše Telegram.

Karamarkovi kandidati

Markića u vrhu HDZ-a ne žele za ravnatelja SOA-e pa se koriste određenim medijima kako bi ga kompromitirali. Karamarkovi kandidati za ravnatelja su Toni Matas i Josip Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je umirovljen prije nekoliko godina s pozicije šefa centra Zadar.

Govori se da je on imao na vezi odbjeglog zastupnika Pupovčeva SDSS-a Mirka Raškovića koji već godinama drži HDZ-a na vlasti u šibensko-kninskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barić je pak uključen u aferu provaljivanja tajnih istraga PNUSKOK-a u Osijeku nakon čega je sam tražio premještaj na mjesto časnika za vezu u jednoj susjednoj državi.

Image
PREMIJER NUDI PREDSJEDNICI SVOGA KANDIDATA: /

Je li ovo novi ravnatelj SOA-e?

Image
PREMIJER NUDI PREDSJEDNICI SVOGA KANDIDATA: /

Je li ovo novi ravnatelj SOA-e?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo