UŽITAK JE U PAR SEKUNDI / Tko će prvi vidjeti golove na Euru?

Image
Foto: Photos.com

Ako se za vrijeme nekog velikog nogometnog turnira zateknete u ulici punoj kafića, vrlo je izvjesno da ćete zamijetiti jednu čudnu pojavu – navijači se u pojedinim kafićima vesele prije ostalih. Mislite li da je to zbog alkohola? Varate se!

4.6.2012.
12:34
Photos.com
VOYO logo

Eduardoda Silva odlazi na bijelu točku za jedanaesterce i već prije samog dodira s loptom navijači u susjednom kafiću počinju slaviti. Kako je to moguće, pitate se? E, pa to je zato što kafiću u kojem sjedite kasni prijem TV signala of susjednog.

Najmanje što morate učiniti kako bi dobili raniji prijem televizijskog signala jest konvertirati ga na putu od odašiljača do TV prijemnika. No, to je moguće za one koji koriste DVB-S2 (MPEG-4) sistem, npr. za HDTV. Svatko tko posjeduje stari DVB-S (MPEG-2) prijemnik, neće biti u mogućnosti dobiti brži prijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tome je što signal (audio i video) na putu prolazi kroz višestruke konverzije, prije nego li stigne do Vašeg TV ekrana, a zbog protoka vremena prilikom te konverzije, stvaraju se razlike u prijemu koje mogu varirati do tri sekunde između različitih tipova prijema signala. Svaka vrsta prijema koristi vlastitu tehnologiju konverzije, pa stoga i vrijeme samog kašnjenja varira.

Image
Foto: Photos.com

Zaključno pitanje je možemo li promijeniti kašnjenje? Odgovor je – teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste primijetili da se susjed uvijek veseli koju sekundu ranije od Vas, te Vam tako i pokvari neizvjesnost, jedino što bi pomoglo u toj situaciji je da zatvorite sve prozore ili jednostavno odete u kafić u kojem će prvi vidjeti pogodak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo