TKO ĆE POSTATI PRVA DAMA ILI GOSPODIN ZAGREBA: / Instruktorica joge, menadžer s plaćom od 43.000 kn, žena koja je ostavila Ameriku...

Image
Foto: Pixsell

Bračni partneri kandidata i kandidatkinja za čelnu funkciju u Gradu Zagrebu više ili manje su poznati, a neki posve skriveni od očiju javnosti

12.5.2021.
14:22
Pixsell
VOYO logo

Bliže se lokalni izbori u Zagrebu kada ćemo doznati tko će biti novi gradonačelnik ili gradonačelnica, a s njime ili njom i nova "prva dama" ili "prvi gospodin" glavnoga grada. Svih šestero kandidata koji u predizbornim anketama imaju najveće šanse za ulazak u drugi krug - Tomislav Tomašević (Možemo!), Davor Filipović (HDZ), Joško Klisović (SDP), Jelena Pavičić Vukičević (Stranka rada i solidarnosti), Miroslav Škoro (Domovinski pokret) i nezavisna Vesna Škare Ožbolt - obiteljski su ljudi čiji su bračni partneri više ili manje poznati, a neki posve skriveni od očiju javnosti. Evo kratkih priča o osobama od kojih će jedna uskoro stajati uz supruga gradonačelnika ili suprugu gradonačelnicu.

IVA MERTIĆ TOMAŠEVIĆ

Image

Supruga Tomislava Tomaševića, prvog favorita izbora za gradonačelnika Zagreba, Iva Mertić Tomašević, 40-godišnja je instruktorica joge s diplomom komparativne književnosti i fonetike. U braku su pet godina i nemaju djece, ali imaju psa - mješanca Boška. Upoznali su se 2008. godine, zaručili se u Portugalu, a vjenčali u kapelici na Sljemenu. Oboje vole putovati, ići u prirodu, trčati, planinariti i voziti snowboard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SANJA KLISOVIĆ

Ni o Sanji Klisović, supruzi SDP-ovog kandidata Joška Klisovića, ne zna se mnogo. Ona je diplomirani tekstilni tehnolog, a magistrirala je na Ekonomskom fakultetu temom "Marketing u igrama na sreću". Radila je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te neko vrijeme provela u Bruxellesu radeći na predstavljanju Hrvatske, i to istodobno dok je i njezin suprug bio ondje u svojstvu diplomata. Imaju dvoje djece.

MLADEN VUKIČEVIĆ

Trenutna v.d. gradonačelnica Zagreba i čelnica Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević, koja je na te dužnosti došla nakon iznenadne smrti Milana Bandića, navodno je ozbiljno razmišljala da napusti politiku i s kćeri odseli u Švedsku. Tamo, naime, od 2018. godine živi i radi njezin suprug Mladen Vukičević, 46-godišnji inženjera strojarstva. Zaposlen je u tvrtki koja proizvodi komponente za električna vozila kao menadžer izgradnje i pokretanja proizvodnje za greenfield investicije. Konkretno, trenutno radi u kompaniji "Northvolt AB" te mjesečno zarađuje 43.774 kuna. Prethodno je radio kao voditelj pogona energetike u Zagrebačkoj pivovari. Supruzi je dao punu podršku kada je odlučila kandidirati se za gradonačelnicu. Jelenu i Mladena upoznao je Milan Bandić u prostorijama SDP-a u Praškoj ulici 1999. godine. S razdvojenošću se dobro nose, kaže aktualna v.d. gradonačelnice, a kako bi došla do svog supruga mora promijeniti čak tri avionska leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZLATKO OŽBOLT

Image

14.01.2011., GDK Gavella, Frankopanska 8-10, Zagreb - Premijera kazalisne predstave Leda po istoimenom romanu iz tzv. glembajevskog ciklusa Miroslava Krleze. Vesna Skare Ozbolt sa suprugom Zlatkom Ozboltom. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Šezdesetogodišnji Zlatko Ožbolt, suprug nezavisne gradonačelničke kandidatkinje Vesne Škare Ožbolt, poznati je arhitekt i vlasnik projektnog biroa. U braku su više od trideset godina, a poznaju se još od trećeg razreda srednje škole. Ožbolt je supruzi dao apsolutnu podršku za njezinu kandidaturu, kao što ju je podržao i 2009. godine kada se kandidirala za predsjednicu Republike.

KIM ANN ŠKORO

Image

25.10.2016., Zagreb, Promocija sampionskog vina grasevina i promocija spota Pola zivota Miroslava Skore u klubu Matis.Miroslav Skoro sa suprugom Kim Ann Photo: Igor Soban/PIXSELL

Od svih bračnih partnera gradonačelničkih kandidata i kandidatkinja, javnosti je najpoznatija Kim Ann Škoro, supruga Miroslava Škore, čelnika Domovinskog pokreta. O njoj se, naime, puno pisalo u vrijeme kada se njezin suprug 2019. godine kandidirao na predsjedničkim izborima. Pedesetsedmogodišnja odvjetnica Kim Ann Amerikanka, rođena je u Pittsburghu u obitelji emigranata. Škoru je upoznala 1989. godine kada je ovaj s tamburaškim sastavom bio na turneji među hrvatskim iseljenicima u SAD-u. Ubrzo potom su se vjenčali, a Kim Ann je 1992. godine ostavila odvjetničku karijeru u SAD-u i trajno se doselila u Hrvatsku. Imaju dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUPRUGA DAVORA FILIPOVIĆA

Otkako ga je vodstvo stranke prije nekoliko mjeseci, kako sam reče, poslalo s klupe za rezervne igrače u izbornu utakmicu za Zagreb, šira javnost imala je prilike dobro upoznati Davora Filipovića, profesora Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i gradonačelničkog kandidata HDZ-a. No, o Filipovićevoj supruzi šira javnost i dalje ne zna ništa, čak niti njezino ime. Pričajući o sebi privatno, on je više govorio o košarci i glazbi, nego o obitelji za koju je kaže da mu je sve, ali o kojoj jedva da kaže išta. Zna se tek da sa suprugom i dvogodišnjim sinčićem živi u stanu na Donjim Sveticama. Ako Filipović želi zadržati obitelj podalje od znatiželjnih medija, onda zasad dobro uspijeva u tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo