užasan događaj / Tko će objasniti djeci u vrtiću da više neće vidjeti svog prijatelja? Zbog umrlog mališana, sutra u Kninu dan žalosti

Dan poslije cijeli grad je pogođen. Ovdje svi poznaju sve, ovakvu tragediju, kažu, doživljavaju kao obiteljsku, osobnu

9.6.2021.
19:04
VOYO logo

Strašna jučerašnja tragedija zavila je Knin u crno. Za sutra je proglašen dan žalosti, a nad ocem preminulog petogodišnjeg djeteta dovršeno je kriminalističko istraživanje. 

Utvrđeno je da je neodgovornim postupanjem prema svom djetetu, koje je zaboravio u automobilu, grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzročio njegovu smrt. Iz Knina vijesti i dojmove za RTL Danas donosi Nikolina Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastava na pola koplja, a sve oko vrtića neobično tiho. Nakon tragične smrti petogodišnjaka koji je pohađao vrtić u Kninu, u vrtić su danas došla samo djeca koju roditelji nisu imali kome ostaviti na čuvanje.

Mara Barić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Cvrčak" objasnila je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stručni tim je pričao s kolegicama, dao savjete kako postupiti s roditeljima u toj situaciji jer smo jutros naišli na roditelje koji su jako potreseni, plačni, tužni. Djeca su došla u vrtić, samo njih 10 jer su morali doći. Njima su roditelji na neki način doma objasnili."

Ne vjeruju da to nije noćna mora

Da njihov prijatelj više neće doći u vrtić, djeci tog uzrasta je teško objasniti, a odgojiteljicama teško povjerovati da sve nije samo noćna mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od jučerašnjeg saznanja za ovu tragediju, mi smo svi u šoku, stresu, nedoumici, nevjerici, svi smo potreseni emocionalno jer mi kao vrtić, odgojitelji koji rade s djecom vežemo se uz tu djecu", opisala je ravnateljica Barić.

Policija je utvrdila da je 34-godišnji otac neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzročio njegovu smrt. Dječaka je zaboravio na parkingu zgrade pored vojarne u koju je otišao na posao, a kako se uz parking nalazi i gradilište, moguće je da zbog buke i zatamnjenih stakala automobila dječaka nitko nije primijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SMRT DJEČAKA /

Tragedija u Kninu! Gradonačelnik za Direkt: 'Strašno sam potresen. U gradu vlada tuga...'

Image
SMRT DJEČAKA /

Tragedija u Kninu! Gradonačelnik za Direkt: 'Strašno sam potresen. U gradu vlada tuga...'

"Prozori su bili zatvoreni, je li. Vrućina je, visoke su temperature. Ne znam da li se moglo čuti. Teško mi je to komentirati", ispričao je za RTL Danas Slavko Paklar iz Knina.

To ga je kao susjeda jako pogodilo, potvrdio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno. Strašno."

Isto je i s Radojkom Kutlačom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šta reći, i žalosno i tužno. I zamišljeni su ljudi i to je problem kod svih danas. Valjda od problema i ne znam čega sve ne. Baš se ježim na to sve, grozno."

Otac prebolio covid, imao je problema s koncentracijom

Sutra će zastave, ne samo ispred vrtića, nego i u cijelom gradu, biti na pola koplja. U Kninu je proglašen dan žalosti. Gradonačelnik Knina, nezavisni Marijo Ćaćić, opisao je koliko je to pogodilo stanovnike:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je strašna tragedija i doslovno cijeli grad je potresen, radi se o jednom mladom životu. Mi smo mali grad, pa se svi međusobno i poznajemo i to svi prihvaćamo i shvaćamo kao da je obiteljski gubitak svima nama."

34-godišnji otac, s kaznenom prijavom za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom, zadržan je u pritvoru. U Kninu smo od obiteljskih poznanika čuli da je nedavno prebolio koronu i nakon toga imao problema s koncentracijom i pamćenjem. Kada ga je supruga nazvala iz vrtića, navodno je bio uvjeren da je dijete odvezao u vrtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac je nakon ispitivanja pušten iz pritvora. DORH je objavio da nema zakonskih uvjeta za zadržavanje u pritvoru, a o daljnjim radnjama će odlučiti nakon što dobiju rezultate obdukcije djeteta.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo