Titovom štafetom šire bratstvo i jedinstvo

Uz pozdrav i skandiranje 20-tak građana u ponedjeljak je ispred caffe bara Tito u Umagu put Beograda krenula hrvatsko-slovenska Titova štafeta pod nazivom Bratstvo i jedinstvo.

17.5.2010.
18:08
VOYO logo

Štafetu je prvi ponio Radoslav Ilić, sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske u osnivanju, dok je starim mercedesom koji će štafetu ponijeti do Kumrovca, upravljala Štefica Srića Žic, predsjednica Društva Titova Republika sa sjedištem u Rijeci, koji su ujedno uz Socijalističku radničku partiju i organizatori ovogodišnje štafete.

"Bratstvo i jedinstvo poruka je ovogodišnje hrvatsko-slovenske štafete, jer bez bratstva i jedinstva ne možemo se smatrati narodom Europe. Bratstvo i jedinstvo koje mi i ovom Titovom štafetom propagiramo je bratstvo i jedinstvo ne samo između hrvatskog i slovenskog naroda, već svih naroda bivše Jugoslavije, ali i svih naroda Europe, piše Slobodna Dalmacija. Bez toga nećemo ući u Europsku uniju", poručila je prije polaska štafete Štefica Srića Žic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Društva Josip Broz Tito Roberto Grassi je poručio kako ova štafeta daje toplinu srca svih generacija i svih nacija nekadašnje Jugoslavije.

Iz Umaga štafeta je preko Novigrada, Brtonigle i Buja krenula prema Rijeci, a zatim Kumrovcu. U Beograd će ispred Kuće cvijeća stići 25. svibnja, kao i štafete iz ostalih država bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo će Titovu štafetu točno u podne uručiti predstavnicima Društva Josip Broz Tito iz Srbije.

Najavio je da će se KPH u osnivanju, vjerojatno do 29. studenog ove godine i službeno registrirati kao politička stranka, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo