'Tito je bio, Tito je živio, a priče o njegovu podrijetlu su notorna glupost'

Na zagrebačkom jezeru Bundek održani su šesti 'Dani balkanske ljubavi'.

24.8.2013.
19:42
VOYO logo

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom grada Zagreba, čiji je gradonačelnik Milan Bandić poručio: "Kada me pitaju zašto antifašizam, to znači biti čovjek i slobodan prije svega. Ne treba puno govoriti o tome".

Okupljenima se obratio i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Antifašizam je civilizacijski stav i doseg kojeg je svijet doživio kao doseg u borbi protiv nacifašizma'', poručio je Mesić koji je došao podržati manifestaciju.

Bespotrebne rasprave

"Ali ima onih koji žele relativizirati fašističke zločine i gubitnike iz drugog svjetskog rata pretvoriti u pobjednike. To se nažalost događa i zato je važno da se evociraju ove uspomene'', poručio je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se na CIA-ina izvješća u kojima se tvrdi da Tito nije bio hrvatskog porijekla.

"Notorna glupost je to. Tito je bio, Tito je živio, vodio revoluciju, svrstao nas na pobjedničku stranu poslije drugog svjetskog rata i to je činjenica. Sve ove priče su bespotrebne rasprave", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se još uvijek čeka odgovor Hrvatske Bruxellesu oko Europskog uhidbenog naloga i Perkovićevog zakona, cijeli slučaj komentirao je Mesić. "Ako se držimo zakona, onda se treba držati zakona i ja sam za to da se prema svima primijeni zakon jednako. Ali isto tako, ako je nastupila zastara, da se primijeni i taj zakon", zaključio je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo