Tisuću branitelja kampirat će pred Saborom

Na 400 upita za rješavanje raznih problema hrvatskih branitelja, nadležne institucije u posljednje dvije godine nisu dale niti jedan jedini odgovor.

29.3.2011.
15:15
VOYO logo

"U gotovo dvije godine, koliko postoji naša Udruga, mi smo u nadležne hrvatske institucije, a prije svega u Ministarstvo branitelja, proslijedili zahtjeve za rješavanje oko 400 problema ljudi koji su nam se obratili za pomoć. Riječ je o problemima vezanim uz razna socijalna pitanja, od stambenog zbrinjavanja, rješavanja pitanja mirovine, hipoteka, zapošljavanja i drugog. A dosad nismo dobili niti jedan jedini odgovor", kaže Petar Janjić Tromblon obrazlažući razlog zbog kojeg će branitelji povedeni Udrugom ratnika hrvatskog obrambenog rata 4. travnja "razapeti" šatore ispred Ministarstva branitelja u znak mirnog prosvjeda.

Ondje će, dodaje, boraviti dok se god njihovi problemi ne riješe. Ali će se i širiti, i to sve do Markovog trga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvjesit ćemo zastave postrojbi svih gradova, a svatko će na svoj šator napisati problem koji ga muči. Bit će nam to umjesto ljetovanja, jer ćemo se kupati u fontani ispred Hrvatske narodne banke i za 20-ak kuna obilno blagovati u elitnom restoranu u Hrvatskom saboru", pomalo je i ironičan bio Janjić, dodajući kako se može očekivati oko tisuću "kampera".

Navodi kako svojim prosvjedom žele pokazati da nije točno da država revno rješava njihove probleme, te naglasiti kako se novac namijenjen za rješavanje problema troši u druge svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti demantira navode Petra Janjića – Tromblona, koji je potpuno neutemeljeno zaključio da se ne rješavaju problemi hrvatskih branitelja, prozivajući za neodgovornost, nerad i namjerne diverzije u rješavanju svih problema hrvatskih branitelja.

Napominjemo kako je samo u prošloj godini Uprava za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji odgovorila na oko 20 tisuća raznih podnesaka i zahtjeva upućenih prema Ministarstvu, a u prva tri mjeseca ove godine na više od 5,5 tisuća pismenihpodnesaka, uz brojne prijeme i telefonske razgovore. K tome, djelatnici županijskih centara za psihosocijalnu pomoć MOBMS-a u 2010. godini obavili su 57.309 intervencija, od čega 3.813 mobilnih intervencija s ciljem žurne pomoći hrvatskim braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paušalnu i netočnu tvrdnju Petra Janjića da je u dvije godine postojanja Udruge ratnika Hrvatskog obrambenog rata, u čije ime je istupa, proslijedio zahtjeve za rješavanjem oko 400 predmeta, demantiramo činjenicom da je u protekle dvije godine navedena Udruga prema Ministarstvu uputila svega dva zahtjeva, na koja je i odgovoreno.

Također, u svrhu demantiranja navedenih neistina želimo istaknuti i iznimno uspješan rad Fonda hrvatskih branitelja, kojim od utemeljenja upravljaju hrvatski branitelji te su u skladu s tim i većina članova Upravnog odbora Fonda predstavnici braniteljskih udruga. Zahvaljujući uspješnom upravljanju Fondom, svake godine osigura se više od 10 tisuća stipendija za hrvatske branitelje i djecu hrvatskih branitelja, a nedavno je krenula isplata dividendi za protekle dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istupajući u ime Udruge ratnika Hrvatskog obrambenog rata, Petar Janjić u biti je pokazao očite namjere političkog angažiranja te smo uvjereni kako je za svoje istupe više motiviran željom za političkim angažmanom, nego za pomoći 'obespravljenim braniteljima', koje poziva na uistinu bizarne aktivnosti. Stoga poručujemo kako nema potrebe za kampiranjem pred Ministarstvom, budući da su naša vrata, kako smo u više navrata isticali, svim hrvatskim braniteljima širom otvorena, o čemu najbolje svjedoče svakodnevne posjete brojnih branitelja iz cijele Hrvatske, stoji u demantiju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi specijal-201012070191004-više o temi Purda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103070209006 arti-201102200015006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo