Tisuće ljudi navalile na posao od 3000 kuna!

Navala na posao u popisu stanovništva koji može donijeti oko tri tisuće kuna nezapamćena je.

16.2.2011.
21:42
VOYO logo

Službenice zadužene za odnose s javnošću u Državnom zavodu za statistiku već danima cijelo radno vrijeme odgovaraju na pitanja Zagrepčana kad će biti objavljen poziv kandidatima za popisivače. Navala na posao koji može donijeti oko tri tisuće kuna nezapamćena je, brojni nezaposleni, pa i oni visokoobrazovani, ulaze u borbu za jedno od mjesta popisivača ili kontrolora.

Ukupno treba 15.000 popisivača, 2000 kontrolora, 180 instruktora i 45 koordinatora. Odabir će obaviti županijska popisna povjerenstva, kojima su na čelu župani, prednost će imati nezaposleni. Kandidati moraju imati srednju školu i čitak rukopis, završiti obuku i položiti test. Popis će trajati gotovo cijeli travanj, od 1. do 28., radit će se od jutra do večeri. U većini županija prijave za taj posao bit će oko 20. veljače, od 17. veljače u Šibensko-kninskoj županiji, a samo u Zadarskoj prijave su počele u utorak, a završavaju u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Taj posao će mi dobro doći, a nije loša ni naknada'', rekao je nezaposleni Zadranin Josip Vuleta (29). Točan broj prijavljenih koji će 22. veljače imati testiranje u Pomorskoj školi u Zadru znat će se u petak ujutro, no već je sada izvjesno da je broj prijavljenih već prvog dana gotovo premašio 900 popisivača i više od stotinu kontrolora u Zadarskoj županiji odnosno 335 popisivača i 50 kontrolora u gradu Zadru.

Kristijan Ivanović 31-godišnji je apsolvent teologije iz Zagreba, nezaposlen, a nakon iskustva bar-menadžera u kasinu, privlači ga, kaže, nešto novo da bi okusio ''kako je biti na izvoru podataka''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomirana ekonomistica Žana Okrešan (27) na Zavodu je godinu i pol, a toliko je prikupila staža prethodno radeći na ekonomskim poslovima, ali srednje stručne spreme. Ističe kako joj je glavni motiv zarada, Večernji list

Vezani članci:

arti-201102150794006 arti-201102140398006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo