promjena datuma praznika / Tiskare na mukama zbog odluke Vlade: 'Većina proizvoda je već tiskana, u pitanju je naš opstanak!'

Image

'Što da sad s tim kalendarima rade i tko će im nadoknaditi štetu koja će nastati?'

11.10.2019.
10:54
VOYO logo

Najava novog kalendara državnih praznika i blagdana najveće muke zadaje tiskarama koje proizvode - kalendare.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj postoje ozbiljne i relativno velike tvrtke, s pedeset i više zaposlenih, čiji je primarni posao izrada kalendara, rokovnika i sličnih materijala vezanih uz kalendar. Najveći dio njih već je tiskao većinu svojih proizvoda, a Vlada sad, na kraju godine, u proceduru šalje prijedlog novog kalendara blagdana, što znači da će, ako prijedlozi budu usvojeni, svi ti kalendari biti pogrešni", rekao je Novom listu riječki tiskar Rudi Zambelli.

"Dovodi se u pitanje opstanak tiskara s dugogodišnjim poslovanjem, kao i njihovih zaposlenika, zajedno s obiteljima. O njima, očito, nitko ne razmišlja. Što da sad s tim kalendarima rade i tko će im nadoknaditi štetu koja će nastati ako izmjene budu prihvaćene. U ozbiljnim zemljama se također ponekad mijenjaju datumi blagdana ili se uvode novi, ali obično izmjene stupaju na snagu tek godinu dana nakon prihvaćanja", dodao je Zambelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo