TUŽAN PODSJETNIK NA BOLJE DANE / 'The Life Of Pablo' iliti kako su bogatstvo i slava uništili talent Kanyea Westa

Image
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Ovaj materijal predstavlja najnižu točku njegove karijere, sa svega dvije dobre pjesme i gomilom "fillera"

17.4.2016.
17:36
Yui Mok/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

KANYE WEST: The Life Of Pablo (Def Jam/Universal)

Ranim albumima "The College Dropout" i "Late Registration" Kanye West je vodio hip-hop do dotad neistraženih teritorija, spajajući nespojivo i odbijajući igrati po pravilima žanra i glazbene industrije u cjelini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina, sve je očitije kako su mu zvjezdani status, veza s Kim Kardashian i stalno pojavljivanje u medijima nepovratno uništili talent, vjerojatno i zbog činjenice da se uz silna "prekenjavanja" po crvenim tepisima jednostavno ne stiže ozbiljno baviti glazbom.

Najbolji dokaz ove tvrdnje pronalazimo na "The Life Of Pablo" kojem je prethodila rijetko iritantna kampanja redovnog mijenjanja naslova albuma i besmislice o "work in progress" izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to još bi se i moglo podnijeti kada ovaj materijal ne bi predstavljao i najnižu točku njegove karijere, sa svega dvije dobre pjesme i gomilom "fillera", napravljenih prema tržišno izuzetno uspješnoj špranci kombiniranja mainstream rapa i slatkastih r'n'b refrena.

Iznimke pronalazimo tek u izvrsnoj "FML", baziranoj na sampleu manchesterskih post-punkera Section 25, i preko šest minuta dugoj "No More Parties in LA" koje iz ove perspektive djeluju tek kao tužan podsjetnik koliko je nekoć bio dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjena: 3/10

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo