MADCHESTER U ZAGREBU / The Charlatans na Rokaj Festu

Image

Najrokerskiji i najjeftiniji open-air u regiji nastavlja okupljati istinski fantastične bendove.

13.5.2009.
19:02
VOYO logo

Britanski rock bend The Charlatanes najnovije su iznenađenje i peti headlineri predstojećeg Rokaj festa koji će se 3., 4. i 5. srpnja održati Otoku hrvatske mladeži na Jarunu.  Madchester prvoborci nastupit će uz The Toy Dollse, Razorlight, Primal Scream i domaće snage Hladno pivo.  

Grupa je osnovana 1989. godine u Manchesteru zbog čega ih u počecima odbacuju kao bend koji je iskoristio glazbenu revoluciju svojih sugrađana Happy Mondaysa i Stone Rosesa. The Charlatans su ih, međutim, sve nadživjeli i nastavili nizati uspjehe dugo nakon što su Madchester uništile droge i međusobni sukobi glavnih aktera njegovih bendova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov zvuk se, kao i kod Rosesa, oduvijek bazirao na kombinaciji psihodelije šezedesetih i plesnih ritmova, a ostali su mu vjerni i nakon tragične pogibije klavijaturista Rob Collinsa 1996. godine, čovjeka koji je dotad definirao njihov zvuk.

Slijede fantastični albumi "Tellin' Stories" i "Us And Us Only", a visoku razinu kvalitete zadržali su sve do današnjih dana i prošlogodišnjeg "You Cross My Path", zanimljivog naklona još jednim sugrađanima, legendarnim New Order.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo