U Zagreb stigla vladinim zrakoplovom / Teško ozlijeđena djevojčica (6) zasad stabilno: Jetra su joj napukla nakon pada s kreveta

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell/Borna Filic/PIXSELL

Djevojčica je trenutačno na Odjelu intenzivnog liječenja i liječnici budno prate njezino stanje

6.6.2019.
21:29
Luka Stanzl/Pixsell/Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Šestogodišnja djevojčica, ozlijeđena pri padu s kreveta, prebačena je danas Vladinim zrakoplovom iz Dubrovnika u Zagreb. 24sata pišu da ima teške ozljede jetre te da ih je zadobila nakon što je nesretnim slučajem pala s kreveta na kat. 

Isto tako, neslužbeno doznaju da, iako visina nije bila velika, pala je na način da se dogodila traumatska ruptura, tj. napuknuće jetre. Ta je ozljeda rijetka i iznimno teška, a najvjerojatnije će morati na operativni zahvat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijete je kod nas došlo prije tri dana i smješteno je na jedinicu intenzivnog liječenja. Transport prije nije bio moguć jer smo djevojčicu morali stabilizirati. Čim smo to uspjeli, u dogovoru s liječnicima iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dijete smo u pratnji našega liječnika poslali Vladinim avionom kod njih na daljnje liječenje", kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, doc. dr. Marijo Bekić za 24sata.

Ravnatelj Klaićeve, prof. dr. Goran Roić kazao je da se krenulo s dijagnostikom kako bi se ustanovio intenzitet ozljeda. Djevojčica je trenutačno na Odjelu intenzivnog liječenja i liječnici budno prate njezino stanje. Za sada je stabilno, a u petak će se odlučivati o daljnjem liječenju, pišu 24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo