TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ŠEFA SDP-a: / 'Milanović je tražio da njegovom prijatelju isplaćujem tisuće kuna mjesečno'

Image
17.7.2016.
7:30
VOYO logo

Riječ je o predistražnim radnjama u povodu kaznene prijave koju je protiv Milanovića podnio Mladen Hrgarek, vlasnik tvrtke Madison Consulting, dugogodišnje SDP-ove PR agencije.

Hrgarek je prijavio Milanovića Državnom odvjetništvu jer je, kako je ustvrdio, 2009. godine zatražio od njega da, ako ne želi raskid suradnje, zaključi ugovor s njegovim prijateljem Igorom Kneževićem i isplaćuje mu 15.000 kuna mjesečno za fiktivne usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbačena prijava

Nadležno Županijsko državno odvjetništvo ispitalo je, između ostalih, i Milanovića, Kneževića te Gordana Marasa, da bi na koncu odlučilo odbaciti Hrgarekovu prijavu, uz obrazloženje da "nije utvrđen razuman stupanj vjerojatnosti na učin prijavljenog kaznenog djela".

Image

Mladen Hrgarek

Kako prenosi Jutarnji list, navodeći da za to posjeduju i dokumentaciju, Hrgarek je 19. svibnja prijavio DORH-u Milanovića, uz tvrdnju da ima neposredna saznanja o izvlačenju novca iz pravnih osoba, a dodao je kako je poseban povod bilo Milanovićevo prozivanje Tomislava Karamarka za slične stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madison Consulting je sa SDP-om poslovao od 2004. godine, a 2009. mu je, tvrdi Hrgarek, došao Maras i prvo zatražio da samanji ugovorenu cijenu, što je on odbio. Potom mu se, kaže Hrgarek, javio i sam Milanović te kazao da smanjenja neće biti, ali će zauzvrat morati isplaćivati 15.000 kuna mjesečno Igoru Keževiću.

Raskid suradnje pa kaznena prijava

Madison Consulting i SDP poslovali su sve do 29. travnja 2016. godine, a do raskida suradnje došlo je niti mjesec dana prije nego što je Hrgarek prijavio Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši premijer je negirao optužbe te pojasnio da je SDP dugo bio zadovoljan suradnjom s Madisonom, ali i potvrdio da mu je Maras u više navrata kazao kako bi trebalo smanjiti sredstva koja se izdvajaju za usluge te agencije. Ugovor je konačno raskinut tek ove godine, zbog nezadovoljstva radom agencije u zadnje vrijeme.

"Kada smo ove godine odlučili raskinuti suradnju, osobno sam nazvao Hrgareka i najavio mu prekid suradnje. Tada smo se posljednji put čuli", kazao je Milanović. Potvrdio je da se s Kneževićem već dugo poznaje, ali i zanijekao da je uopće ikada s Hrgarekom razgovarao o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporne isplate

Knežević je pak kazao da ga je Hrgarek angažirao za povremene usluge vezane uz grafički i digitalni tisak te da je za to bio plaćen nakon obavljenog posla. Suradnja s Madisonom okončana je 2011. godine, dodao je.

Iz Državnog odvjetništva u obrazloženju odluke o odbacivanju prijave istaknuli su kako su svi ispitanici davali logičnija obrazloženja svojih postupaka od Hrgareka te da je nejasno zašto je nakon prekida suradnje s Kneževićem Hrgarek i dalje, još pet godina, surađivao sa SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga se, ističu, ne može s razumnom vjerojatnosti tvrditi da je poslovni odnos Madisona i tvrtke Igora Kneževića u uzročno-posljedičnoj vezi s poslovnim odnosom SDP-a i Madisona. Sporno im je i što isplate Kneževiću nisu išle svaki mjesec, a što ide u prilog njegovoj tvrdnji da je riječ o isplatama za obavljene poslove, i to po njihovom dovršetku.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo