I njih smo dočekali / Terraneo pojačao line up: Tko još stiže u Šibenik?

Image
Foto: PIXSELL

Organizatori popularnog Terraneo festivala, koji će se održati od 7. do 10. kolovoza u Šibeniku, predstavili su 14 novih glazbenih izvođača.

12.4.2012.
13:40
PIXSELL
VOYO logo

Festival Terraneo, koji će se održati od 7. do 10. kolovoza u Šibeniku, predstavio je danas 14 novih glazbenih izvođača, među kojima su najznačajniji TheRoots, utjecajna američka hip-hop, soul i rap koncertna atrakcija, te StephenMalkmus& The Jicks, novi bend osnivača The Pavementa, kultnog indie-rock sastava iz devedesetih.

Među novim izvođačima, koji dolaze iz redova veterana koji su ostavili dubok trag na sceni, kao i kreativnijih i progresivnijih aktualnih izvođača nove svjetske scene, nalaze se i Parov Stelar Band, The Vaccines, Future Of the Left, Aeroplane, tUnEyArDs, Dan Mangan, Max Tundra, Kandžija, Erotic Biljanand His Heretics, Jarboli, Ola Horhe i The Toronto Drug Bust, objavio je direktor glazbenog programa MateŠkugor na današnjoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parov Stelar Band austrijski je projekt koji kombinira nu-jazz, elektroničku i house glazbu, dok su The Vaccines mladi engelski bend koji je zaradio nominaciju MTV-a za najbolji novi bend te Brit Award nagradu kritike.

Future of the Left je beskompromisni bend iz Walesa koji provokativnim tekstovima i militantnim melodijama stvara gromoglasni post hardcore, dok iza tUnEyArDsa stoji američka kantautorica Merrill Garbus koja uz pomoć bas gitare i saksofona kreira kompleksan spoj indie popa, bluesa, folka i afričke glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza imena Aeroplane krije se Vito de Luca, glazbeni producent, poznat i po remiksevima Grace Jones, koji na svojem debi albumu kombinira disco, elektroniku 80-ih i filmsku glazbu'.

Na Terraneu će svirati i Max Tundra, engleski multi-instrumentalist, pjevač i glazbeni producent koji je uz vlastitu glazbu remiksirao i pjesme za glazbenike kao što su Franz Ferdinand. S obzirom na popularnost američkog folka i kantautorskog izričaja u Hrvatskoj, Terraneo dovodi mladog, talentiranog kanadskog kantautora Dana Mangana', rekao je Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Srbije dolaze Jarboli i Ola Horhe, Sloveniju predstavljaju The Toronto Drug Bust, a domaću scenu zastupaju Kandžija i Erotic biljan & His Heretics.

Direktor festivala LukaPavić kazao je kako Terraneo ponovno organizira bogat ekološki program kojim posjetitelje nastoji usmjeriti, educirati i podići im ekološku svijest. "Ove godine festival će promovirati i društvenu odgovornost i to tako da će se u sklopu festivala biti zaposlen određeni broj nezaposlenih ljudi, osoba s poteškoćama u razvoju, poteškoćama u kretanju kao i liječenih ovisnika", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori tvrde da "odličan glazbeni program, strani i domaći bendovi, dj gostovanja, non-stop party zone, radionice i predavanja, izložbe i performansi, kampiranje, zabavni sadržaji, ekologija, kupanje, sunce i more - jamče nezaboravni glazbeni festival".

Napominju kako se Terraneo održava u napuštenoj vojarni nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme trajanja festivala pretvara u pravi mali grad koji zrači posebno prisnom i ugodnom atmosferom, što su potvrdili i publika i izvođači na prošlogodišnjem izdanju festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođači koji su već ranije potvrdili nastup na festivalu su: The XX, The Horrors, Digitalism, The Ting Tings, Friendly Fires, Swans, The Notwist, Anna Calvi, Aeroplane, The Very Best, Golem, Gatuzo, Elemental, Dječaci, Future Islands...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo