Incident / Teretni brod udario u most kod Iloka, zatvoren granični prijelaz: 'Važno je da izbjegnemo ekološku katastrofu'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Brod je u nadležnosti vlasti Republike Srbije koji provode očevid plovidbenog incidenta

5.1.2024.
9:22
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog potencijalne opasnosti za sigurno prometovanje vozila, nastale uslijed udara teretnog broda u stup cestovnog mosta Ilok-Bačka Palanka jutros oko 1,55, obustavljen je promet na graničnom prijelazu Ilok.

O događaju su izviještene i nadležne službe Republike Hrvatske. "Apeliramo na građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu da koriste alternativne granične prijelaze", izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DETALJAN POPIS /

Što se smije, a što ne smije prevoziti preko granice? Zbog 10 glavica kupusa, jedan je putnik platio masnu kaznu

Image
DETALJAN POPIS /

Što se smije, a što ne smije prevoziti preko granice? Zbog 10 glavica kupusa, jedan je putnik platio masnu kaznu

'Svi članovi posade su dobro'

"Svi članovi posade su dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni. Trenutačno još nema podataka je li došlo do ulaska vode u spremnike barže", objavila je iločka gradonačelnica Marina Budimir na Facebook stranici Grada Iloka.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je do daljnjega zatvoren granični prijelaz Ilok-Bačka Palanka pa apeliraju na građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu Hrvatske prema Srbiji da koriste alternativne granične prijelaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plovilo je u nadležnosti vlasti Republike Srbije, koje provode očevid plovidbenog incidenta, navode iz policije.

Srbijanski mediji navode kako je o incidentu obaviješten Sekretarijat Vlade AP Vojvodine, a za sada nije poznato kako će ogromna količina umjetnog gnojiva u vodi utjecati na okoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujem da je most stabilan'

"Sve nadležne službe s hrvatske i srpske strane su na terenu. Mislim da je jako bitno da obje države situaciju shvate ozbiljno i da zajedničkim snagama pokušamo pomoći da se situacija što prije riješi. Važno je da izbjegnemo ekološku katastrofu. Vjerujem da još imamo vremena nešto učiniti da smanjimo njezine razmjere", rekla je Budimir za HRT, piše 24sata.

"Vjerujem da je most stabilan, ali stručne službe moraju izaći na teren i utvrditi stabilnost, oštećenja se ne vide golim okom. Cestovni promet je zatvoren, ali promet rijekom se i dalje odvija. Jasno da ovaj most nedostaje kad god dođe do zatvaranja. Naša policija učinila je sve da se promet odvija nesmetano i da se ne stvara gužva", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Na dnu Jadrana spavaju fascinantne olupine brodova. Kakve tajne čuvaju? Vodimo vas na turu

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo