TEPEŠ OTKRIO ŠTO RADI NAKON POLITIKE: / Ima crni pojas u taekwondou i poručuje: 'Radim u državnoj firmi, ali nisam uhljeb'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon što je odstupio s mjesta predsjednika HSP-AS-a i odbio otići u Europski parlament gdje je trebao zamijeniti Davora Ivu Stiera, Ivan Tepeš posvetio se doktorskoj disertaciji i obitelji.

6.11.2017.
13:54
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Trenutačno je zaposlen kao zamjenik ravnatelja Matice iseljenika, a kako je kazao u intevjuu za 24 sata, na to je mjesto imenovan na mandat sukladno zakonu i statutu te institucije. Prvu plaću, kaže, još nije dobio s obzirom na to da je na tu dužnost stupio 16. listopada. Dodao je kako ne zna o kojem se točno iznosu radi, no da je plaća manja od one u Saboru.

'Niti sam uhljeb niti sam napravio išta protuzakonito', rekao je Tepeš komentirajući javne prozivke te otkrio kako je posljednjih godinu dana pisao doktorsku disertaciju na temu: “Političko djelovanje HSS-a u iseljeništvu 1945. - 1990.”, koja je na iščitavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čeka me još obrana tako da sam vrijeme osim s obitelji provodio u Državnom arhivu i Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici', rekao je Tepeš.

Nije zažalio zbog neodlaska u EU parlament

Dodao je kako mu rad u politici ne nedostaje te da je 18 godina, koliko je odradio kao političar, bio sasvim dovoljno te kako je sada vrijeme da se posveti obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog neodlaska u Europski parlament kaže nije zažalio, a glavni razlozi za takvu odluku bili su upravo doktorska disertacija i obitelj.

'Nisam želio biti daleko od svoje obitelji, u to vrijeme najmlađi sin Rafael imao je samo šest mjeseci, a i trebao sam završiti doktorsku disertaciju, koja je zbog mog ulaska u visoku politiku u tom razdoblju bila na čekanju. Politički korektno je bilo da zastupnike iz HDZ-a zamijene njihovi stranački kolege. Na toj listi bio sam kao zamjena za Ružu Tomašić', istaknuo je Tepeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK POHVALIO SE CRNIM POJASOM U TAEKWONDOU: Ivan Tepeš više se ne bavi politikom

Image

BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK POHVALIO SE CRNIM POJASOM U TAEKWONDOU: Ivan Tepeš više se ne bavi politikom

Za sada ne planira povratak u politiku

Dodao je i kako se za sada ne namjerava ponovno uključivati u visoku politiku te kako mu je cilj odraditi mandat u Matici iseljenika i završiti priču oko doktorske disertacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nakon toga razmislit ću i vidjeti hoću li nastaviti političko djelovanje ili ne. Tri godine su još do izbora, ako ne bude prijevremenih, tako da ima vremena za razmisliti', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i kako obiteljski život podrazumijeva svakodnevno obavljanje dijela kućanskih poslova.

'Kosim travu, pred zimu me čeka cijepanje drva, vozim djecu na sportove i ostale aktivnosti, a najmlađeg sina kod bake, jer još ne ide u vrtić. Puno mi je mirniji život nego kad sam bio u “žiži” političkih zbivanja. S obzirom na to da imam crni pojas u taekwondou, sada imam vremena za treninge kojima održavam formu, jer se sportom više ne bavim profesionalno. 
Pelene mijenjam dosta često. Odrađujem poslove od usisavanja do pranja suđa. Supruga i ja se nadopunjujemo i nema klasične podjele na muško ženske poslove',rekao je za 24 sata te otkrio kako ima crni pojas u taekwondou, no sportom se više ne bavi profesionalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo