TEPEŠ: / HSP AS očekuje da će koalicijski partneri budu ažurniji

Image
Foto: PIXSELL, Nikola Ćutuk
20.2.2016.
16:49
PIXSELL, Nikola Ćutuk
VOYO logo

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića u Sisku je održala proširenu sjednicu Predsjedništva, posvećenu pripremama za 4. Opći sabor stranke, 12. ožujka, kada će biti izabrano novo stranačko vodstvo.

Kao članica Domoljubne koalicije stranka je ozbiljan politički čimbenik u Hrvatskoj, a u manje od mjesec dana članovi Kluba HSP AS u Hrvatskom saboru, radom u brojnim saborskim odborima opravdali su povjerenje građana, istaknuto je na sjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U protekla tri-četiri tjedna od izglasavanja nove Vlade, uporno se priča o povijesnim temama. Međutim u tim raspravama ne sudjeluju povjesničari, koji su jedini stručni za to područje, nego govore politikanti koji nisu kompetentni. A mi imamo mnogo važnijih tema, bitnih za egzistenciju naših građana, kao što je natalitetna politika i odlazak naših građana u inozemstvo, utemeljenje hrvatskog stambenog fonda i drugo. Nama je u interesu da se što prije konstituiraju ministarstva, kako bi odgovornost vođenja države mogli preuzeti u svoje ruke", rekao je predsjednik stranke i potpredsjednik Sabora Tepeš.

Dodao je kako očekuju da će i koalicijski partneri biti ažurniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje i živi svjedoci i dokumenti o zločinima komunističkog totalitarizma

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić rekao je da pravaši imaju pravo govoriti u ime hrvatskih branitelja, čija se prava moraju ostvarivari kroz Ministarstvo branitelja. Dodao je da su članovi HSP AS dosljedni i ne mijenjaju svoje mišljenje i svoje stajalište, a kritički se osvrnuo na medije, ocijenivši da su uglavnom lijevo orijentirani.

Na pitanje novinara hoće li HSP AS ostati dosljedan u zahtjevu za donošenje zakona o lustraciji, predsjednik stranke Tepeš je naglasio da su za sve ranije ratne zločine krivci bili procesuirani, ali se ne vodi ni jedan proces za zločine komunističkog totalitarizma u Hrvatskoj. Dodao je da postoje i živi svjedoci i dokumenti o zločinima jugoslavenskog komunističkog totalitarizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O toj temi nismo komunicirali s Mostom, koji ide s druge pozicije i protiv su lustracije. Unutar Domoljubne koalicije već smo ranije zauzeli stajalište kako je nužno podizati svijest o zločinima svih režima, pa očekujemo potporu. Osim toga, lustracija je europska tekovina i praksa", zaključio je Tepeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo